Tao: kiderült, mennyi pénz gyűlt eddig össze

Rengeteg pénz jutott a sportolási lehetőségek javítására az országban a társaságiadó-támogatás révén.

MTI
2015. 09. 25. 7:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A társasági adókedvezménynek, vagyis a taónak köszönhetően a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a vízilabda és a jégkorong éves szinten több tízmilliárd forint kiegészítő támogatáshoz jut. A lap felidézi, hogy a tao-törvény a magyar sport támogatóinak, illetve a sportberuházásokhoz adó- és illetékkedvezményeket biztosít. A kedvezményezettek utánpótlás-nevelési, versenyeztetési feladataik ellátására, tárgyi eszköz beruházásra, valamint személyi jellegű ráfordításokra és képzési költségek finanszírozására fordíthatják a támogatásokból befolyó forrásokat – sorolta az államtitkárság.

Csak a 2011-es, valamint a 2012-es évben az öt látvány-csapatsportágra mintegy 33 és fél milliárd forintot szánt a kormány – írta a Magyar Idők. A labdarúgó-szövetség több mint 19, a kézilabda-szövetség közel 6, a kosárlabda-szövetség 3,2, a jégkorong-szövetség 2,3, a vízilabda-szövetség pedig 2,2 milliárd forinthoz jutott. Ezt döntően egyrészt létesítményfejlesztésekre fordították, másrészt az utánpótlás-nevelésre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.