„Tökön rúgott volna apám!”

Az ifjabb Verstappen nem engedett a csapatutasításnak.

B.M.L.
2015. 09. 21. 17:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem indult jól a Szingapúri Nagydíj Max Verstappennek, hiszen technikai gondok miatt nem tudott elrajtolni, és csak körhátrányban tudott a többiek után száguldani. A 17 éves holland, akit már most előzéskirálynak hívnak sokan, fantasztikus tempót diktált, és a safety car kétszeri beküldését kihasználva a futam vége felé már a nyolcadik helyen állt, amikor a csapata, a Toro Rosso rászólt rádión, engedje el a mögötte haladó csapattársát, Carlos Sainz Jr.-t. Verstappen erre kerek perec kijelentette, hogy: NEM! – írja cikkében a SkySport.Hogy miért szállt szembe a csapatutasításnak, az már csak a futam után derült ki.– Igaz, hogy azt kérték, engedjem el Carlost, de az egész verseny alatt kiváló volt a tempóm, így semmi okom nem volt elengedni őt. Ráadásul édesapám, aki szintén versenyzett az F1-ben, azt mondta, ha hasonló helyzetben engedelmesen félreállok, akkor tökön rúg. Na, ezt nem kockáztattam – árulta el Max Verstappen.Spanyol csapattársa szerint, mivel ő frissebb gumikon haladt, jobb esélyekkel vehette volna fel a küzdelmet az előttük haladó Sergio Pérezzel. Mint mondta, ha nem tudta volna megelőzni a mexikóit, ugyanúgy visszaadta volna a nyolcadik pozíciót a hollandnak, mint tette azt annak idején Monacóban Daniel Ricciardo orosz csapattársával, Danyiil Kvjattal.– Nem is kétség, hogy visszaengedtem volna. Sportszerű ember vagyok – közölte Sainz.Mindenesetre utólag a csapatvezetés is belátta, kár volt ilyet kérnie Verstappentől, aki ismételten remek versenyt futott.– Carlosnak új gumija volt, és azt gondoltuk, helyet cserélhetnek. De ehhez túl lassú volt, túl messze volt Maxtól, akinek tehát igaza volt. Látta, hogy Carlos nem képes közelíteni hozzá, és így biztosan nem kaphatta volna el Pérezt – zárta le a vitát Franz Tost csapatfőnök.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.