Véget ért Cavendish szezonja

Műteni kell a brit országúti kerékpáros sérült vállát.

MTI
2015. 09. 21. 22:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A felépüléshez szükséges idő miatt Cavendish idén már nem versenyez” – áll csapata, a Etixx-Quick Step hétfői közleményében.„Nagyon nehéz döntés volt” – idézi Cavendisht az istálló honlapja. „Bár tíz nap eltelt az esés óta, még mindig fáj, és nem tudok nagy súlyt emelni a kezemmel.”Az idei Tour de France egy szakaszán győztes Cavendish hozzátette: néhány napja megpróbálkozott a kerékpározással, ám úgy érezte, sérülése hátráltatja. A későbbi problémák elkerülése miatt így végül a műtét mellett döntött.A 30 esztendős bringás szeptember 11-én bukott hazája körversenyén, és sérülése miatt nem indul a Richmondban zajló világbajnokságon. Cavendish 2011-ben vb-aranyérmes lett a mezőnyversenyben, és ezúttal is az esélyesek között tartották számon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.