Visszavonult a háromszoros olimpiai bajnok cselgáncsozó

Nomura Tadahiro sorozatos sérüléseivel indokolta döntését.

MTI
2015. 09. 02. 9:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sportág 40 éves legendás alakja először az 1996-os atlantai játékokon bizonyult a legjobbnak a 60 kilósok között, majd 2000-ben Sydneyben és 2004-ben Athénban is győzött. Ő az egyetlen japán sportoló, aki egyéni számban sorozatban háromszor végzett az élen olimpián. Emellett 1997-ben világbajnok volt Párizsban.Elhatározását a hétvégi japán bajnokság után jelentette be, melyen a harmadik fordulóban vereséget szenvedett. Indoklásként szervezetének teherbíró képességéről, fizikai korlátairól, illetve sorozatos sérüléseiről beszélt.Saját magát úgy jellemezte a sajtótájékoztatón, hogy olyan cselgáncsozó, aki nem tudja, mikor kell abbahagyni. Ugyanakkor jelezte, hogy az utóbbi időben rendszeresen fájdalomcsillapítókat szedett. „Már a húszas éveim közepétől-végétől foglalkoztatott a visszavonulás gondolata, de idén áprilisban jutottam el odáig, hogy ez lehet az utolsó évem” – mondta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.