Wilder: Jöhet Povetkin!

Az amerikai nehézsúlyú már nem bújhat el orosz riválisa elől.

B.M.L.
2015. 09. 28. 19:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindössze egyetlenegy világbajnoki öv van a profi ökölvívás királykategóriájában, melyet nem Vlagyimir Klicsko birtokol. A WBC amerikai világbajnoka, Deontay Wilder az elmúlt hétvégén megint sikerrel védte meg a címét, és a 35. meccsén is veretlen maradt, sőt, 34. alkalommal tudta idő előtt legyőzni ellenfelét. Ezúttal a francia Johann Duhaupas a 11. menetig bírta, amikor a bíró leléptette őt.

Wilder nem sokáig sütkérezhetett a diadal fényében, hiszen a WBC azonnal jelentkezett, és a két választott ellenfél ellen megvívott címvédés után a kötelező kihívója, az orosz Alexander Povetkin elleni meccs létrehozására szólította fel. Mauricio Sulaiman, a szervezet elnöke úgy véli, ha az orosz is megnyeri soron következő, Mariusz Wach ellen vívandó novemberi meccsét, akkor jöhet Wilder következő címvédő mérkőzése Povetkin ellen.

Sokak szerint a jó felépítésű, nagy ütőerejű Wilder még nem kész egy ilyen szintű ellenfélre. Többek között a most legyőzött ellenfele, Duhaupas is azt vallja, az amerikainak csak akkor van esélye az orosz ellen, ha jelentősen javul a teljesítménye.

„Wilder ügyes bokszoló, kemény, és nagy ütései vannak. Úgy vélem viszont, hogy ha feljebb kíván lépni egy szintet, akkor ennél több kell. Felveheti a versenyt Povetkinnel is, de ahhoz sokat kell edzenie és nagyon jó stratégiára van szüksége” – közölte a legyőzött francia.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.