A Karabatic ellen való orvosság

Párizsban már a csoportelsőség a tét Gulyás Péternek és a Veszprémnek.

Arday Attila
2015. 10. 24. 18:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ahhoz képest, hogy több mint tíz éve szélső lett a Veszprémben, ragyogóan megállja a helyét átlövőként.

– Csak edzéseken játszom itt, a csapat aládolgozása viszont sokat segít. Az irányítónak és a balátlövőnek is nagy szerepe van abban, hogy jobbátlövőként megy a játék. Előkészít nekem a csapat, én pedig megpróbálom a legjobbat kihozni ebből. Itt kicsit többre van szükség, mint a szélen.

– Annak idején könnyen megbarátkozott azzal, hogy magas termete ellenére a sarokban kap lehetőséget?

– Az ember játszani szeret, én is így voltam vele, és a szélen volt rá lehetőség. Az évek úgy hozták, hogy ott maradtam.

– Minek köszönhető, hogy a szoros meccseket is sorra megnyerték eddig a BL-ben?

– Csapatként, morálisan nagyon jó állapotban vagyunk, megelőzzük a többi klubot. A csapat gerince három-négy éve összeállt, a két új játékos, Pálmarsson és Slivkovic emberileg beleillett a közösségbe, és nagyon jó kézilabdázók. Taktikailag pedig hamar megértették, hogy mi mint Veszprém mit képviselünk.

– Az erős közösség hogyan alakult ki?

– Az elmúlt évek eredményei összekovácsoltak minket. Most ősszel nagyon kellett a zágrábi győzelem, egy elvesztettnek hitt meccset meg tudtunk nyerni, nehéz közegben, a három legértékesebb játékosunk nélkül. Ez egy fontos lépcsőfok lett, ami után elindultunk felfelé, így bárhová, a legkeményebb ellenfélhez is győzni megyünk.

– Párizsban vasárnap az eddigi legnehezebb meccs vár a Veszprémre.

– Az ellenfél erősödött a legtöbbet a nyáron, Serdarusic edzővel és a két Karabaticcsal, akik a játéktudásban és a mentalitásban is előrelépést hoztak, rájuk épül a taktika. Nagyon gyorsan játszik a Paris Saint-Germain, a Kielnél is gyorsabban, ezért nagyon kell figyelnünk a visszarendeződésre és a cserékre. Ez a meccs eldöntheti a csoportelsőséget, mert hazai pályán a Veszprémet már nem lehet legyőzni, vagy legalábbis nagyon nehéz.

– Nikola Karabaticról, a világ talán legismertebb kézilabdázójáról milyenek az emlékei?

– Nyáron Strasbourgban játszottunk egymás ellen, akkor egy góllal nyertünk. Már hattal is vezettünk, végül a francia csapat úgy feljött, hogy az egyenlítésért is támadott, időn túli hetest lőtt, de ezt Mikkel Hansen elrontotta. Nikola Karabatic közel tíz gólt lőtt, többnyire védett labdák után, amiket ő hozott fel. Ezért felállt fal elleni játékra akarjuk késztetni, hogy tarthatóbb legyen. Nem mondom, hogy így nem lő majd gólt, de kevesebbet fog.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.