Babos a csúcsra készül

A magyar, francia duó továbblépne a csoportjából a szingapúri páros vb-n.

B. Molnár László
2015. 10. 23. 12:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élete eddigi legfontosabb tornájára készül Babos Tímea. A legjobb magyar játékos az egész éves remek teljesítményének köszönhetően a francia Kristina Mladenovic oldalán kiharcolta a világbajnoki részvételt a női párosok mezőnyében. Sőt, nemcsak kiharcolta, hanem a negyedik kiemeltje is lesz a viadalnak, ahol a 2015-ös szezon nyolc legjobb duója lép pályára két négyes csoportba osztva. Babosék igencsak rászolgáltak a szereplésre, hiszen idén Dubajban, Marrákesben és Rómában tornagyőztesek voltak, míg Sydneyben, Miamiban, s\'Hertogenboschban és Wimbledonban a legjobb négyig jutottak.

A magyar játékos edző-édesapja, Babos Csaba úgy véli, lánya és Mladenovic még sokra viheti, ha továbbra is együtt játszanak.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy harminc év után magyar játékos játszhat az év végi világbajnokságon! Ráadásul Timi az első magyar nő, aki párosban eljutott a vb-re. Remélem, ez a páros sokáig együtt marad, mert állítom, az ő páros pályafutásuk még nagyon a kezdetén van. Ha együtt játszanak hosszú ideig, akkor nincs olyan Isten, hogy ne nyerjenek együtt. Tavaly döntő, idén elődöntő Wimbledonban, két győzelem idén Premier-versenyen, Rómában például világelsőket vertek. Annyi kellene, hogy tényleg egyszer a fontos meccseken mindketten jól játszanak. Eddig valahogy olyan szerencsétlenül jöttek ki ezek a találkozók, hogy mind a két játékosnak itt-ott volt a mérkőzésen belül hullámvölgye, de remélem, most Szingapúrban kijön mindkettőjüknek a lépés” – jelentette ki a játékos hivatalos honlapján Babos Csaba.

Babos Tímea egyébként jelenleg a 11. helyen áll a párosok világranglistáján – egyéniben a 73. –, és már egy hete a helyszínen készül a nagy megmérettetésre. A világbajnokság összdíjazása 7 millió dollár, és a csoportból való kijutás esetén a 22 éves soproni teniszező bekerülne a top 10-be a világranglistán.

Eddig összesen két hazai legenda szerepelhetett a fehér sportág legjobbjainak rendezett csúcseseményen. Temesvári Andrea 1984-ben és 1985-ben egyesben léphetett pályára, ám kiesett a legjobb nyolc közé jutásért, míg a férfiaknál Taróczy Balázs a svájci Heinz Günthardt párjaként háromszor győzött (1982-ben, 1983-ban és 1986-ban), míg egyszer (1985-ben) döntőzött a világbajnokságon.

A vb-résztvevők (kiemelés szerint)

Kialakult a páros világbajnokság mezőnye. Mindössze egy változás történt az utolsó pillanatokban, ugyanis az eredetileg a negyedik helyen kiemelt Vesznyina, Makarova orosz kettős utóbbi sérülése miatt visszalépett, így a helyükre a cseh Hlavackova, Hradecka duó került.

Martina HINGIS, Sania MIRZA (svájci, indiai)
Bethanie MATTEK-SANDS, Lucie SAFAROVA (amerikai, cseh)
Jaroszlava SVEDOVA, Casey DELLACQUA (kazah, ausztrál)
BABOS TÍMEA, KRISTINA MLADENOVIC (MAGYAR, FRANCIA)
Caroline GARCIA, Katarina SREBOTNIK (francia, szlovén)
CSAN Jung-Jan, CSAN Hao-Csing (tajvani)
Raquel KOPS-JONES, Abigail SPEARS (amerikai)
Andrea HLAVACKOVA, Lucie HRADECKA (cseh).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.