Babos az első magyar induló a tenisz-vb-n

Az indulási jogot az idei pontverseny ötödik helyével vívták ki, a tornán a világ nyolc legjobb párosa indulhat.

B.M.L.
2015. 10. 04. 19:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Azt a pillanatot vártam napok óta, hogy hivatalossá tegyék a szereplésünket a világbajnokságra. Nagyon boldog vagyok, hatalmas hír. Párosra egyértelműen ezt a célt tűztük ki magunk elé az év elején. Kvalifikálni akartuk magunkat a szingapúri vb-re. Ugyan nem Grand Slam-győzelemmel jutottunk ki, de szép sikereket értünk el Kristinával. Ő sem játszott még soha a világbajnokságon, így természetesen boldogok vagyunk. Másrészről, magyar játékos sem játszott még soha párosban a női vb-n, én lehetek az első. Ez nagyon megtisztelő és motiváló – nyilatkozta hivatalos honlapján Babos, aki Mladenovic oldalán idén diadalmaskodott Dubaiban, Marrákesben és Rómában, és a tavalyi finálé után elődöntőt játszott Wimbledonban.

A magyar játékos szakmai stábját irányító édesapja elmondta, az idei szezon előtt a lányok két célt tűztek ki maguk elé, melyből az egyik a vb-szerepléssel megvalósult. – Sajnos GS-tornát még nem sikerült nyerniük, ám ennek ellenére sok szép sikerben volt részük idén. Büszkék lehetünk arra, hogy kiharcolták a világbajnoki szereplést – jelentette ki Babos Csaba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.