Button marad a McLarennél!

Érvénybe lépett a 2016-ra szóló opciója a korábbi F1-es világbajnoknak.

B.M.L.
2015. 10. 01. 16:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezek szerint nem véletlen elszólás volt Ron Dennis azon mondata, miszerint jövőre változatlan felállásban áll rajthoz a McLaren-Honda. Immár nem titok, 2016-ban is a Fernando Alonso–Jenson Button kettős alkotja a wokingi istálló csapatát. Amíg a kétszeres világbajnok spanyol maradása biztos volt – neki még két évig érvényes a szerződése –, addig 2009 legjobbjával most közölte az alakulat, hogy érvénybe lépteti a kontraktus +1 évére szóló részét. A McLaren első embere szerint ez a legjobb hír, hiszen mindkét versenyző éhes a sikerre az idei szenvedést követően.

– Sokszor elmondtam már, hogy Jenson kétéves szerződéssel rendelkezik, és miután láttuk, mennyire motivált, kizártuk a szerződéséből azt az opciót, amely alapján felbonthattuk volna a megállapodását. Jenson még mindig lelkes és eltökélt, és külön öröm a számunkra, hogy a csúcsra visszavezető úton a sportág harmadik legtapasztaltabb versenyzőjével közösen tehetjük meg – idézte Ron Dennist a csapat hivatalos közleménye.

Button idén már a hatodik szezonját töltötte el a csapatnál, ám nem volt abban biztos, hogy lesz belőle hetedik. Most azonban lelkesen várja az újabb közös szezont a McLarennel.

– Az előző hónapban elég sokat gondolkodtam a jövőn. Az sem titok, hogy két lehetőséget mérlegeltem, ám végül megegyeztem a csapattal a folytatásról. Nem titok, ez az idény nem volt könnyű a csapat számára, de tudjuk, hogy mit kell tennünk, és a Hondával közösen nagyon keményen fogunk dolgozni azon, a 2016-os sokkal jobb szezon legyen a 2015-ösnél – jelentette ki a McLaren sajtóközleményében a 17. F1-es szezonjára készülő Button.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.