Dopping miatt tiltották el az olimpikon kajakost

Az ausztrál Tate Smith így biztosan lemarad a jövő évi riói olimpiáról.

MTI
2015. 10. 28. 6:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 33 esztendős Smith szervezetében még a tavaly júliusi, magyarországi edzőtábora során találtak – szteroidok közé tartozó – stanozololt. A versenyzői engedélyét 2014. szeptember 8-án függesztették fel. Ügyében jogerősen a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) járt el, amely végül két évre, 2016 szeptemberéig tiltotta el.

Smith tagja volt a 2012-es londoni olimpián aranyérmes kajak négyesnek. Az ezüstérmet a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel alkotta magyar egység szerezte meg.

Az Ausztrál Doppingellenes Ügynökség arról egyelőre nem ejtett szót, hogy Smith-nek a londoni játékokon vett mintáját újraelemzik-e. Ha az pozitív lenne, akkor akár a magyar kajaknégyesé is lehet az ötkarikás aranyérem.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.