Hosszú tovább erősítheti pozícióját az élen

A magyar versenyző szerdán és csütörtökön Tokióban úszik.

MTI
2015. 10. 27. 17:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ- és Európa-bajnoknő szokásához híven – és ahogyan azt a viadal honlapja is megerősítette – mindkét napra zsúfolt programot vállalt, együttesen 13 számban adva le nevezését. Különösen csütörtöki műsora feszített, amikor nyolc versenyszámban szerepel, ha hiánytalanul teljesíti az aznapi programot. Számai többségében ezúttal is éremesélyes, a két vegyes számban és 200 méter pillangón pedig ő a győzelem első számú várományosa. A dobogós helyezésekkel megerősítheti pozícióját az összetett pontversenyben, amelyben a nyolc viadalból álló sorozat eddigi öt állomásán szerzett 402 ponttal – gyakorlatilag behozhatatlan előnnyel – vezet. Mögötte a második helyet az ausztrál Emily Seebohm foglalja el (261 pont), míg a harmadikon a vk-sorozat másik, mondhatni szintén állandó magyar szereplője, Jakabos Zsuzsanna áll (141).

A 26 éves Hosszú a 2012-es, a 2013-as és a 2014-es kiírást is megnyerte, ha összesítésben idén is győz, a FINA, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség által összesen kétmillió dollárral díjazott sorozaton, fődíjként újabb 100 ezer dollár üti a markát. Amellett Tokióban, majd a két utolsó, a november első hetében esedékes dohai (2-3.) és dubaji (6-7.) versenyen jelentősen gyarapíthatja éremgyűjteményét is. A világkupa-összkollekciót jelenleg 214 medál alkotja, ezen belül 143 aranynál tart. A japán fővárosban Verrasztó Dávid is rajthoz áll, neki leginkább a két vegyes számban van győzelmi esélye.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.