Izgalmas csatában aratott bravúrgyőzelmet a Veszprém

Az előző kiírásban finalista MVM-Veszprém – a kéztöréssel bajlódó Nagy László nélkül – feszült, izgalmas csatában 21-20-ra nyert a horvát HC Zagreb otthonában a férfikézilabda-Bajnokok Ligája harmadik fordulójában.

MTI
2015. 10. 03. 20:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas iramban kezdett a közel 10 ezer néző támogatását élvező hazai csapat, és mielőtt nagyobb baj lett volna, gyorsan időt kért a Veszprém új vezetőedzője, Xavi Sabaté. Iváncsik Gergő meglőtte 366. BL-találatát, ezzel a klub legeredményesebb gólszerzője lett a legrangosabb európai sorozatban.

A 13. percben, 7-4-es hazai vezetésnél a Veszprém szerb világsztárját, az előző kiírásban gólkirály Momir Ilicet egyből piros lappal kiállították. Többek között Nagy próbálta meg visszafogni őt, annyira felháborodott a bírói ítéleten. A megfogyatkozott vendégek erejéből arra tellett, hogy ne kerüljenek komoly hátrányba.

Cserékkel próbált frissíteni az MVM, és ez nagyon jól bevált: a védelem összeállt – pedig két vezér, Nagy és Ilic hiányzott, ráadásul Christian Zeitz is megsérült –, és a horvátok innentől kezdve – a szünetet is átugorva – közel negyedóráig nem tudtak betalálni. A második félidő elején már a Veszprém vezetett (10-11).

A feszült hangulatú meccsen a hazaiak kikerültek a hullámvölgyből és visszavették az irányítást. Állandósult a két-háromgólos különbség, miközben változatlanul sok volt a kiállítás és a reklamálás.

Az 57. percben 19-19-re módosult az állás, de a zágrábiak emberhátrányban is betaláltak. Jött az újabb egyenlítés. Horvát időkérés után Mikler Roland védett, majd Gasper Marguc nyolcadik góljával megint a Veszprém vezetett, az utolsó támadásánál pedig a hazaiak elveszítették a labdát. A Veszprém jövő vasárnap a sereghajtó, pont nélküli török Besiktast látja vendégül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.