Klein Dávid felért a Manaszlu csúcsára

A magyar alpinista többszöri kísérlet után megmászta a 8156 méter magas hegyet.

GB
2015. 10. 01. 12:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Jól vagyok, elértem a csúcsot” – adta a világ tudtára Klein Dávid, hogy október elsején felért a Manaszlu tetejére. Magyar idő szerint szerda este 8 körül kezdte meg a csúcstámadást.Az elmúlt két hétben komoly mennyiségű hó hullott a hegyen, így több alkalommal is meg kellett változtatni eredeti tervét, emiatt felborult az akklimatizációs túrák rendje. Mint Klein az expedíció támogatójának, a Sourcingnak jelezte, a nagy havazás miatt több másik expedíció is levonult a hegyről, ő pedig egy cseh csapattal tartotta magát. Az utolsó néhány napban már úgy tűnt, lesz esély a csúcstámadásra, erre a legvalószínűbb napnak szeptember 30-a vagy október elseje kínálkozott. Végül szerdai indulást követően csütörtökön ezt sikeresen végre is hajtotta Klein Dávid.Az alpinista augusztus 31-én indult el Budapestről, a tervekről portálunknak is nyilatkozott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.