Lékait kihagyta a kapitány

A Veszprém irányítójára a felkészülési tornán nem számít Talant Dujsebajev.

A. A.
2015. 10. 28. 10:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keretet hirdetett Talant Dujsebajev szövetségi kapitány a hazai rendezésű Provident Kupára, amely fontos felkészülési torna a januári olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra. A leginkább meglepő döntés az lett, hogy a kapitány kihagyta (a sérülteken túl) Lékai Mátét, az MVM Veszprém irányítóját, aminek oka talán az, hogy rangos meccseken kevés játéklehetőséget kap a klubjában.

A november 2–8. közötti időszakban szeretnénk a korábban tanultakat felfrissíteni, és reményeim szerint az Eb-re való közvetlen felkészülést is megkezdjük. A Provident Kupa kiváló lehetőség, hogy jó ellenfelekkel szemben gyakoroljunk. A torna tökéletes alkalom, hogy az általam kijelölt legjobb magyar kerettel, amelyből a sérült Nagy László hiányzik, célirányosan készüljünk a kontinensviadalra. A keret nyitott mindkét irányban, a most kimaradókkal hamarosan személyesen is egyeztetek

– mondta a kapitány a szövetség honlapján.

A magyar válogatott kerete a Provident Kupára:

Kapusok: BARTUCZ László (Csurgói KK), SZÉKELY Márton (Csurgói KK), MIKLER Roland (MVM Veszprém KC) 
Jobbszélsők: GULYÁS Péter (MVM Veszprém KC), PÁSZTOR Ákos (Grundfos Tatabánya KC)
Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (MOL-Pick Szeged), BALOGH Zsolt (MOL-Pick Szeged) 
Irányítók: CSÁSZÁR Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), FALUVÉGI Rudolf (Csurgói KK), NAGY Kornél (Dunkerque HB, francia) 
Beállók: BÁNHIDI Bence (Balatonfüredi KSE), HEGEDŰS Márk (MOL-Pick Szeged), SCHUCH Timuzsin (MVM Veszprém KC), ZUBAI Szabolcs (MOL-Pick Szeged)
Balátlövők: BODÓ Richárd (Grundfos Tatabánya KC), BORSOS Tamás (Ceglédi KKSE), JAMALI Iman (IFK Kristianstad, svéd), ZDOLIK Bence (Balatonfüredi KSE) 
Balszélsők: GAZDAG Tibor (Csurgói KK), IVÁNCSIK Gergő (MVM Veszprém KC

Program:

Debrecen, Főnix csarnok
November 6., péntek
18.00 DVSC-TVP–Budaörs (női NB I-es mérkőzés)
20.00 Argentína–Fehéroroszország (Provident Kupa)

November 7., szombat
14.30 Magyarország–Fehéroroszország (Provident Kupa)
16.45 Magyarország B–Argentína

November 8., vasárnap
10.45 Magyarország B–Fehéroroszország
13.00 Magyarország–Argentína (Provident Kupa, Diószeghy Zsolt emlékmérkőzés)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.