„Minden célomat elértem az F–1-ben”

A Mercedes pilótáját a valaha volt egyik legjobb pilótaként emlegetik. Van-e még célja Hamiltonnak?

B.M.L.
2015. 10. 27. 7:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyerekként Superman vagy Ayrton Senna akart lenni. Még szerencse, hogy az utóbbit választotta, mert immár pontosan ugyanannyi bajnoki címe van Lewis Hamiltonnak, mint a brazil legendának. És ezzel nagyon komoly válaszúthoz érkezett el a Mercedes háromszoros világbajnoka.

– Nem is tudom, mit fogok csinálni legközelebb, de már senki sincs, akit utol akarok érni. Utolértem Ayrton Sennát, most próbálom folytatni, ameddig csak tudom, aztán meglátjuk, mi lesz. De az biztos, hogy ezzel elértem minden célomat a sportágban – jelentette ki a Sky Sportsnak adott interjújában Lewis Hamilton.

A háromszoros világbajnok az első brit gokartos bajnoki címének megszerzését idézi fel, amikor édesapjával ment haza, miközben együtt énekelték a We are the Championst. Lewis Hamilton édesapjának, a családjának és a szurkolóinak ajánlotta az újabb vb-címet.

A pilóta a pozitív töltetű üzenetekből ébred rá, hogy fiatalokat inspirál arra, hogy soha ne adják fel az álmaikat, a vágyaikat. Hamilton elárulta, egyszerűen nem akart hinni a szemének, amikor a brit autósport legendája, a hozzá hasonlóan háromszoros F–1-es világbajnok Jackie Stewart odalépett mellé és gratulált neki. Ráadásul, amíg Hamiltonnak összejött a címvédés, addig Stewartnak soha. Ugyanakkor pontosan tudja, miben különbözik egymástól a három összetett sikere.

– 2008 életem csúcspontja volt. Tizenhét másodpercet kellett behoznom Brazíliában, ráadásul egy brazillal szemben. Tavaly igazán különleges volt, hiszen nagyon nehéz körülmények között versenyeztünk, az utolsó futamon dupla pontokat osztottak. Ezen a hétvégén nem is gondoltam a bajnoki címre. Egyszerűen csak arra, hogy ha ez a hétvége nem jön össze, akkor majd a következők egyike – árulta el a Mercedes klasszisa. Lewis Hamilton belépett a háromszoros világbajnokok táborába.

Egy lapon említhetik Jack Brabhammel, Jackie Stewarttal, Niki Laudával, Nelson Piquet-vel és Ayrton Sennával. A brit egyelőre nem koncentrál a további trófeaszerzésre, egyelőre élvezi a versenyzést, jobban, mint valaha.

A brit immár két éve uralja a sportágat a csapatával, a Mercedesszel együtt. Hogy mi a titka ennek? A brit versenyző szerint a kemény munka. Hamilton büszke az eddig megtett útra. „Soha senkit nem kértem arra, hogy kölcsönadjon, magamnak kellett mindent csinálni. És ezt szeretném tenni a továbbiakban is” – közölte a régi-új bajnok.

Mert úgy tartja a mondás: magad uram, ha

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.