Oroszország egy sportikonnal lett gazdagabb

Roy Jones Jr. megkapta az orosz állampolgárságot.

MTI
2015. 10. 27. 13:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Orosz vagyok” – jelentette ki kedden büszkén a 46 éves sportoló azon az ünnepségen, melyen megkapta orosz útlevelét. „Oroszország egy sportikonnal lett gazdagabb, így ez a nap igazi ünnep a nemzetnek” – jelentette ki Vlagyimir Hrjunov, a bokszoló menedzsere.

Roy Jones Jr., aki az 1988-as szöuli olimpián amatőrként ezüstérmet nyert, majd a profik között négy különböző súlycsoportban volt világbajnok, legközelebb december 12-én, Moszkvában lép szorítóba, ahol a Bokszvilágszövetség (WBA) cirkálósúlyú vb-címéért küzd meg az amerikai Antonio Tarverrel. A felek negyedszer csapnak össze, az eddigi három mérkőzésből kettőt a 62/8-as győzelmi mérleggel rendelkező Jones, egyet Tarver nyert meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.