Sebezhető Barcelonát várnak Szegedre

Szegeden elkapnák a BL-győztest, de Zágrábban is a Veszprémet.

A. A.
2015. 10. 03. 9:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfi Bajnokok Ligája címvédője, a Barcelona elveszítette a nyáron a Párizsba költöző Nikola Karabaticot, majd elveszítette ősszel az első BL-meccsét is az RN Löwen otthonában. Az európai nagycsapatnak semmiképp sem nevezhető svéd Kristianstadot ezután két góllal sikerült csak legyőzni Katalóniában, vagyis nincs éppen nagy formában a Barcelona, ellenben annál inkább szüksége van a pontokra a B-csoportban. De most sebezhető, ezt Szegeden is tudják, és a szintén ötvenszázalékos MOL-Pick Szeged igyekszik is megverni a vendégét vasárnap 17 órától (Sport2).

Egy Barcelona elleni mérkőzés még a BL-meccseink közül is kiemelkedik, olyan jól csengő név ez, amelyre mindig kíváncsiak az emberek. Óriási meccs lesz, amely előtt nem szükséges külön motiválni minket, elég ránézni az ellenfélre, az ott játszó nevekre – utalt a klubja honlapján Balogh Zsolt a cseh Jíchára, a macedónra Lazarovra, a horvát Kopljarra vagy a dán Nöddesbora. Mert lesznek azért, akik megpróbálnak gólt lőni Karabatic helyett is. A Szeged balszélén viszont ott lesz a svéd Jonas Källman, aki a szkopjei második félidőben már lábra sem tudott állni.

Szegeden is több ezer nézőt, telt házat várnak, Zágrábban viszont tízezret, köztük négyszáz veszprémi szurkolót az A-csoport egyik nagy csatájára. A Zágráb a csoport egyetlen százszázalékos együttese, hazai pályán hét góllal megverte a Kielt (Zlatko Horvat hat találatával), majd Celjében is győzött egy góllal, ezért a magyar bajnokra is veszélyes szombaton este nyolctól (Sport1). Nagy László egy hete eltörött keze természetesen még gyógyulóban van.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.