Simán verték Kovacsicsék a szlovákokat

A magyar női kézilabda-válogatott 32–19-re nyert a szlovák csapat elleni Eb-selejtezőjén.

MNO
2015. 10. 08. 17:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Női Európa-bajnoki selejtezők, 5. csoport, 1. forduló:

MAGYARORSZÁG–SZLOVÁKIA 32–19 (15–8)
MAGYARORSZÁG: Kiss É., Bíró (kapusok), Bódi 4, Bulath 1, Erdősi 3, Hornyák D. 1, Korsós 2, Kovacsicz 4, Kovacsics 2, Mayer 5, Mészáros, Planéta 1, Szamoránsky 4, Szucsánszki 1, Tomori 1, Tricsuk 3. Szövetségi kapitány: Németh András.
SZLOVÁKIA: Tóthová, Medvedová (kapusok), Bíziková, Bujnochová, Habánková 3, Horňáková 1, Kertészová, Kostelná 1, Rechtorisová 2, Školková 1, Súkenníková 2 (1), Szarková 5, Szökeová, Szűcs, Trehubová 3, Veselková 1. Szövetségi kapitány: Dusan Poloz.
Kiállítások: 0, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 3/1, ill. 3/2.

 

Esélyeshez méltóan kezdett a magyar csapat: a 8. percben már 6–2-re vezetett. Negyedóra után sem volt baj, 8–3-t követően viszont két perc alatt kapott három gólt az együttes, így 9–6-nál Németh András időt kért. A hullámvölgyben két büntető is kimaradt, ám amikor a cserék bemelegedtek, újból a magyarok irányítottak. A szlovákok olykor vészkapussal játszottak, de volt, hogy ebből gólt kaptak. A szünetig 15–8-as előnyre tettek szert a magyarok.

A fordulást követően újabb sorcsere következett, és megkezdődött a roham a kétszámjegyű különbségért. A 45. percben 24–14-nél sikerült ezt elérni, a vendégek pedig időt kértek. A hátralévő időben is nagy kedvvel játszottak a hazaiak, így végül könnyedén győztek.

A szülés után visszatért Görbicz Anitát végül nem nevezte a mérkőzésre Németh András szövetségi kapitány. A magyarok vasárnap Karjaában az esélytelen, első mérkőzésüket 29–12-re elveszítő finnek ellen lépnek pályára. Az erőviszonyok alapján ebből a kvartettből a magyar és a lengyel válogatott kimagaslik, és az első két helyezett biztosan kijut a jövő évi Eb-re.

„Sokat videóztunk, sokat készültünk a szlovákok ellen, végül a pályán azt csinálták, amire számítottunk” – nyilatkozta portálunknak a mérkőzést követően a jobbszélső Bódi Bernadett.

„Egyre több csapat játszik támadásban hét a hat ellen, nem egyszerű ellene védekezni, sok függ attól, hogy hová állnak a beállósok. Készülünk tovább ez ellen a világbajnokságig, hiszen az Eb-selejtező ezt a célt is szolgálja. Jó volt, hogy a válogatottal tölthettük az elmúlt napokat” – mondta a beállós Szamoránsky Piroska, aki négy góllal vette ki a részét a győzelemből.

2. forduló:
Szlovákia–Lengyelország, Vágsellye (Sala), szombat 18.00
Finnország–Magyarország, Karjaa, vasárnap 13.00

3. forduló (2016. március 9–10.):
Lengyelország–Magyarország
Finnország–Szlovákia

4. forduló (2016. március 12–13.):
Magyarország–Lengyelország
Szlovákia–Finnország

5. forduló (2016. június 1–2.):
Szlovákia–Magyarország
Finnország–Lengyelország

6. forduló (2016. június 4–5.):
Magyarország–Finnország
Lengyelország–Szlovákia

A csoport első két helyezettje, valamint a hét selejtezőcsoport legjobb harmadik helyezettje vehet részt a 2016. december 4–18. között sorra kerülő svédországi Európa-bajnokságon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.