Steinmetz Barnabás osztrák szövetségi kapitány lesz

A kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó korábban még nem dolgozott vezetőedzőként felnőttcsapat mellett.

MTI
2015. 10. 28. 14:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sportvezető szerdán, a Digisport televízió Reggeli Start című műsorában elmondta: az osztrák válogatott célja, hogy kijusson a 2018-as, barcelonai Európa-bajnokságra, amelyen – a jövő évi, belgrádi kontinenstornához hasonlóan – 16 csapat vehet részt.

Kárpáti elárulta, hogy a teljes sportági koncepció megvalósításában, például az edzőképzésben is, számítanak a 40 éves Steinmetz segítségére, akitől nem várják el, hogy abbahagyja játékos-pályafutását, tehát a szövetségi kapitányi megbízatással párhuzamosan továbbra is vízilabdázhat a RacioNet-Honvéd színeiben.

Hozzátette: Ausztriában nincs hagyománya a vízilabdának, és a létesítményhelyzet sem kedvező a sportág szempontjából, mivel a legtöbb uszodának csak 25 méteres medencéje van.

A játékosként kétszeres olimpiai, egyszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok Steinmetz Barnabás korábban még nem dolgozott vezetőedzőként felnőttcsapat mellett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.