Az utolsó másodpercben győztek Görbiczék

A Győri Audi ETO KC legyőzte a macedón Vardar Szkopjét.

MTI
2015. 11. 14. 21:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két csapat október 17-én már találkozott a macedón fővárosban, akkor remek játékkal 27-22-re győzött a Győr. A forduló előtt már mindkét együttes – a dán Midtjyllanddal együtt – bejutott a 12-es középdöntőbe, ám nem volt mindegy, hogy hány pontot visznek magukkal.

A pénteki, párizsi terrortámadásban elhunytak, valamint Fülöp Márton és Várhidi Pál emlékére gyászszünettel indult a találkozó.

Rögtön az első támadásnál kiállították Heidi Lökét, majd amikor visszatért, ő egyenlített. Hullámzott a játék, és 3-2 után sorozatban háromszor találtak be a vendégek. Rövid időre feljavult a hazai védekezés, ekkor az ETO vezetett (6-5), ám ahogy pontatlanná váltak a kísérletek, 9-7-re a Vardar lépett meg. Időt kért Ambros Martin, és megint csak rövid szakaszra talált magára együttese (9-9). Ezt követően hiába játszott emberelőnyben a Győr, megszakítás nélkül négy gólt kapott, jött az újabb időkérés, de az átlövések ezután sem sikerültek.

A szünet után a csereként beállt Kiss Éva védéseinek köszönhetően erőre kapott az Audi, 15-18 után sorozatban hét gólt lőtt. Lebénult a Szkopje, időt kért, de változatlanul sokat szabálytalankodott, és többször került emberhátrányba. Állandósult az ETO előnye, majd az utolsó tíz percre sebességet váltott a Vardar, és feljött 25-24-re. Eduarda Amorim megkapta harmadik kiállítását is, így nem térhetett vissza. Az exgyőri Jovanka Radicevic révén 40 másodperccel a vége előtt egyenlített a Szkopje, a Győrnek egyetlen támadás maradt hátra: ebben Andrea Penezic letaglózta Tomori Zsuzsát, piros lapot érően. A győriek akciójának végén Görbicz Anita szép passzát követően Löke kezébe került a labda, ő pedig nem hibázott a hatos vonalról.

A Győr a zárókörben, jövő vasárnap Ikastban lép pályára a Midtjylland vendégeként, és a folytatás miatt akkor is fontos lesz az egymás elleni eredmény.

Női BL, 5. forduló:

C csoport:

Győri Audi ETO KC–Vardar Szkopje (macedón) 28-27 (14-17)

Pénteken játszották:

Hypo NÖ (osztrák)–Midtjylland (dán) 27-33 (10-16)

Az állás: 1. (és már középdöntős) Győr 8 pont, 2. (és már középdöntős) Szkopje 6 (145-119), 3. (és már középdöntős) Midtjylland 6 (131-127), 4. Hypo NÖ 0

B csoport:

vasárnap játsszák:

Podravka Koprivnica (horvát) – FTC-Rail Cargo Hungaria, Kapronca 17.25

Fleury Loiret (francia) – Thüringer HC (német), Orléans 19.00

Az állás: 1. (és már középdöntős) FTC 7 pont, 2. Fleury Loiret 5, 3. Thüringer HC 3, 4. Koprivnica 1

Az első három helyezettek jutnak a középdöntőbe, ahova magukkal viszik az egymás ellen elért eredményeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.