Jégre viszik a kajakosokat is

A nyári sportok híveinek sem csak nyári olimpia létezik.

Lipiczky Ágnes
2015. 11. 13. 19:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hasítanak rövid pályás gyorskorcsolyázóink a világban, a magyar jégkorong-válogatott tavasszal kiharcolta az A-csoportba jutást, curlingben is egyre eredményesebbek sportolóink, és az sem mellékes, hogy milyen utánpótlásbázisból meríthet majd az egykor szebb napokat látott magyar műkorcsolyasport.

Nemcsak a nyári olimpián szereplő sportágak, de a téliek is számtalan lehetőséget adnak a gyerekeknek a sportolásra, így a Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda december 13-án ismét megrendezi Téli Sportágválasztóját a Városligeti Műjégpályán.

A műjégpálya 2000 négyzetméteres jégfelületén és a mellette található szintén 2000 négyzetméteres gyakorló jégpályán kipróbálható lesz a jégkorong, a korcsolyasportok, a curling, a bob, a szánkó és a jégvitorlás is, míg a Vajdahunyad vára előtt, tesztelheti magát mindenki síelésben, sífutásban és biatlonban, sőt akár kutyafogathajtásban.

Tavaly Szuper Levente, Engi Klári és Sebestyén Júlia is jelen volt a rendezvényünkön, és ezúttal is több nemzetközi szinten is elismert sportolót várunk. Példának okáért jégre visszük a kajak-kenusokat, a háromszoros olimpiai bajnok Storcz Botond, az olimpiai ezüstérmes Szabó Szilvia és világbajnok kenusaink, Csabai Edvin és Hüttner Csaba is részesei lesznek az eseménynek. A szinkronkorcsolya-válogatott több bemutatót is tart, meglátogatják az eseményt az A-csoport feljutott jégkorong-válogatott tagjai is, vagyis mindenképpen érdemes lesz kilátogatni a rendezvényre” – mondta Koós-Lukács Tímea kommunikációs igazgató.

Emellett a MOB 5próba Rióba! programsorozatának keretében a látogatók Mini 5próbázhatnak is, valamint a rendezvény támogatóinak, kiállítóinak köszönhetően számos játékos aktivitás részesei is lehetnek. A szervezők pecsételőfüzettel is szeretnénk minél több sportág és kiállítói aktivitás meglátogatására ösztönözni a közönséget, mellyel nemcsak élményeket, hanem az ajándéksorsolásoknak köszönhetően, értékes nyereményeket is hazavihetnek magukkal a látogatók.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.