Räikkönen: Elégtétel volt a vb-címem!

A 2007-es győzelem volt a csúcspont a Jégember F1-es karrierjében.

B.M.L.
2015. 11. 11. 19:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kimi Räikkönen vélhetően élete végéig a szívébe zárta Interlagos nevét, miután egy feledhetetlen szezont követően 2007-ben megszerezte a hőn áhított világbajnoki címét. Ki ne tudná, hogy akkor csapattársa, a brazil Felipe Massa segítsége kellett ehhez a sikerhez, hiszen a hazai nézők nagy kedvence nemcsak átadta a futamgyőzelmet a Jégembernek, hanem jó testőr módjára be is kísérte őt a célba. Persze ehhez a McLaren két versenyzőjének, Lewis Hamiltonnak és Fernando Alonsónak az egész éves kakaskodása is kellett, ennek ellenére Räikkönen mindig szívesen tér vissza Interlagosba.

„Sosem feledem, hogy a Ferrari mekkora elszántsággal várta a hétvégét. Igazi csapatmunka volt, ahogy megszereztük a világbajnoki címet, ami nagyon nagy elégtétel volt mindenki számára. Csak azt sajnálom azóta is, hogy egy évvel később Felipe nem tudta ugyanitt ugyanezt átélni, holott a nagy álmától mindössze egy kanyar választotta el” – elevenítette fel a Crash riporterének az akkori eseményeket 2007 világbajnoka.

Räikkönen nem titkolja, szeret Interlagosban versenyezni, és a felújított pályán idén megint megpróbálja felidézni majd a 2007-es diadalmas napokat.

„Szeretem ezt a rövid pályát, egyszerűen élvezet rajta vezetni. Nehéz beállítani hozzá az autót, ráadásul az időjárás is közbeszólhat, ennek ellenére bízom abban, hogy ott lehetek vasárnap a dobogón” – nyilatkozta a finn pilóta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.