Térdprotézissel játszott bajnoki meccset a kosaras

Natasa Kovacevic, a Győr korábbi kosárlabdázójának bal lábát térd alatt amputálták egy baleset után.

MTI
2015. 11. 12. 8:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 21 éves Kovacevic – több csapattársával együtt – 2013. szeptember 7-én sérült meg súlyosan, amikor a győri csapatot szállító autóbusz Kapuvárnál személyautóval ütközött. A balesetben Tapodi Péter klubigazgató a helyszínen meghalt, Fűzy Ákos vezetőedző a kórházban vesztette életét.

A fiatal játékos – speciális protézissel – hónapok óta készült a visszatérésre, a júniusi magyar–román közös rendezésű Európa-bajnokság budapesti gálamérkőzésén már pályára lépett. Azóta is edzésben volt a Crvena zvezda együttesénél, amelynek színeiben szerdán, a Studenti elleni bajnoki meccsen öt pontot dobott, együttese pedig 78–47-re győzött.

Kovacevic a 2012/13-as szezonban 14 bajnoki mérkőzésen szerepelt a belgrádiaknál, és 16,2 pontos átlagával csapata legeredményesebbje volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.