Világsztárjuk nélkül állnak ki a norvégok

Katrine Lunde nem utazik a dániai világbajnokságra.

MNO
2015. 11. 11. 4:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén decemberben Dániában rendezik meg a női kézilabda-világbajnokságot. A végső esélyesként is számon tartott norvég válogatott izlandi edzője, Thórir Hergeirsson kihirdette utazó keretét, amelyben megtalálható a Győri Audi ETO KC három játékosa, Kari Aalvik Grimsbö, Heidi Löke és Linn Jörum Sulland is.

A legnagyobb kérdést a csapatot illetően kapusposzton volt. A válogatott kapitányának három kiváló hálóőr közül kellett választani. „A világ legjobb kapusai közül beszélünk háromról, és kettőt kellett választanunk. Az az erős meggyőződésünk, hogy jelenleg Kari Aalvik Grimsbö és Silje Solberg a legjobb páros” – mondta az NSO szerint a szövetségi edző. Ennek értelmében a világklasszis hálóőr, Katrine Lunde nem lesz ott a vb-n. Thórir Hergeirsson norvég szövetségi kapitány úgy véli, a fenti két hálóőr a legjobb választás, de számít Lundéra, ha valami közbejönne.

– Iszonyúan csalódott vagyok, karrierem talán legnehezebb pillanata ez – nyilatkozta Lunde a döntés nyomán. Hozzátette, ha a két behívót kapó kapus – Grimsbö és Solberg – közül bárki megsérülne, kész beugrani.

A kiváló kapus kimaradása mellett az is meglepő, hogy ott van a keretben Marta Tomac. A horvát-norvég kettős állampolgárságú játékos édesapja a férfiválogatottnál másodedző.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.