A Szolnok képes csapatként működni

Vojvoda Dávid szerint Pór Péternek sikerült összeraknia az Olaj védekezését.

Lipiczky Ágnes
2015. 12. 11. 7:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem sokszor adódik az ember életében olyan pillanat, mint amilyen a szerda esti volt
– Valóban felemelő érzés volt a pályán lenni, megélni ezt a sikert, a szurkolóink szeretetét. Pedig másfél hónappal ezelőtt meglehetősen negatív volt a hangulat, négy vereséget szedtünk össze az Európa Kupában, a magyar bajnokságban is botlottunk, de az edzőváltás, Pór Péter érkezése karikacsapásra megváltoztatott mindent. Két új játékosunk, Olekszandr Lipovij és Kovács Péter is gyorsan beilleszkedett a csapatba, és azt hiszem, a játékunk is jól mutatja, hogy képesek vagyunk csapatként működni. A légkörrel korábban sem volt gond, de valami mégsem működött. Most egészen más taktikai szisztémával működünk, és ennek köszönhetően egy olyan Besiktast tudtunk tizennyolc ponttal legyőzni, amelyben Euroliga-szintű játékosok kosaraznak.

– És most már nem is kell számolgatnunk a továbbjutásunkat illetően. Mi az, amivel Pór Péter többet tud hozzátenni a csapathoz, mint a korábbi tréner, Dragan Alekszics?
– Nem tudom, hogy miben rejlik a sikerünk. Péter nagyon felkészült tréner, bizonyította ezt már korábbi klubjainál is. Ő az erős, agresszív védekezés híve, ez az alap, és erre lehet a támadásainkat is építeni. Persze, úgy vélem, ebben az eredményben azért Dragan Alekszics munkája is benne van.

– Az egyéni teljesítmények tekintetében ön az élen járt.
– Örülök neki, hogy meghatározó játékosa lehetek a csapatnak, igyekszem minden mérkőzésünkön száz százalékon égni, dolgozni. A főnök, a vezér azonban Sztrahinja Milosevic, akinek nagy érdeme van abban, hogy a Szolnok így meglódult az elmúlt időszakban. De ahogy Pór Péter is mondta, olyan játékosállománnyal rendelkezünk, hogy bárki képes húzóember lenni egy-egy mérkőzésen.

– Szükség lesz a húzóemberekre a folytatásban, hiszen Európa élcsapataival csaphatnak majd össze.
– Az elvárást már teljesítettük, de én úgy gondolom, nem szabad ezzel megelégedni. Bár olyan erősségű csapatokkal kell majd felvenni a kesztyűt, mint a Valencia, a Milan, a Galatasaray vagy mondjuk az Alba Berlin, bízom benne, hogy nem fogunk alárendelt szerepet játszani. Komoly skalpokat gyűjtöttünk már eddig is a PAOK, a Vilnius és a Besiktas legyőzésével, innentől kezdve pedig azt hiszem, még jobb, még forróbb hangulat lesz majd a Tiszaligeti csarnokban.

– A szerdai eredményükre mi volt a nemzetközi reakció? Netán utat nyithat ez a siker a külföldi nagy klubok felé?
– Európa felfigyelt ránk, hiszen kis csapatként tettünk ekkora lépést, megmutattuk, hogy a Szolnokban is kosaraznak jó játékosok. Hogy a jövőben kinek, milyen utat ad majd ez a siker, arra egyelőre nem tudok válaszolni. Biztos vagyok benne, hogy a menedzserek felkapták a fejüket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.