Görbiczék nagy veréssel kezdtek

A magyar válogatott jó védekezéssel és sziporkázó támadójátékkal múlta felül Tunéziát első meccsén.

Gabay Balázs
2015. 12. 05. 19:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A válogatott játékosainak és Németh Andrásnak is azt lehetett érezni az utóbbi napokban adott nyilatkozataiban, hogy tele vannak önbizalommal és őszintén vágynak a sikerre. Meg sem fordult a fejében senkinek, hogy a nyitó mérkőzésünkön, Herningben esélye lehet ellenünk Tunéziának, pedig 2 évvel ezelőtti vb-csoportmeccsünkön vért izzadtunk velük szemben.

Tíz perc elteltével néggyel vezettünk, látszott, hogy a mieink hamar tudatosítani akarják: egy csapat van a pályán, és Magyarországnak hívják. A hatos falunk jól szuperált, Kiss Éva is remekül hatástalanította a kósza átlövéseket. Görbicz elhibázott hetesénél picit összerándult a gyomrunk: az édesanyaként visszatérő irányító kiemelkedő játéka nélkül nehéz lesz teljesíteni az áhított elődöntőt. Mielőtt elkezdtünk volna aggódni, Tomori is Szöllösi-Zácsik bepakolt egy-két olyan átlövésgólt, amit legfeljebb szemmel tudott követni a kapuban Abdallah. Aztán amikor Görbe amolyan görbésen jobbra nézett, balra passzolt, és Mayer góljával már a szünet előtt 11-el vezettünk, minden a helyére került.

Női kézilabda-világbajnokság – A-csoport, 1. forduló

Magyarország–Tunézia 39–20 (16–5)

Magyarország: Kiss – Kovacsicz 3, Zácsik 4, Szekeres, Tomori 6, Szucsánszki 3, Kovacsics 2. Csere: Bíró B. (kapus), Szamoránsky P. 2, Görbicz 5 (1), Mayer 3, Planéta, Bódi 3, Erdősi 4, Triscsuk 3, Bulath 1. Szövetségi kapitány: Németh András

Tunézia: Abdallah – Szfar Ben Sker 1, Dardur, Sebbah 9 (1), Kuki 3, Kuildi, Amis. Csere: Ben Szlama (kapus), Tumi, Dzslezi 5, Gerisszi, Redzseb, Hamruni, Rezgi 1, Dzsuini 1. Szövetségi kapitány: Mohamed Riad Szana

Kiállítások: 4, ill 6 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 2/2

Herning, Jyske Bank Boxen. V: Alpaidze, Berezkina (oroszok)

 

Az első félidőben maximum a sok kihagyott ziccer miatt bosszankodhattak a magyar szurkolók, a második félidőben ezzel már semmi gond nem volt. Kiszakadt a gólzsák, ez viszont azzal járt, hogy negyed óra alatt annyi gólt szedtünk be, mint az első 30 percben összesen. Ellenfelünknél Jlezi és Chebbah villogott. Előbbi egy ízben csaknem vízszintesen, a levegőben úszva vágott be egy bejátszást beállósból, az átlövő pedig minden sarokból kiszedte a pókhálót, végül meg sem állt 10 gólig. Ez arra volt elég, hogy csapata „csak” 19-cel kapjon ki.

Bemelegítésnek tökéletes volt ez a találkozó, vasárnap Szerbia már keményebb dió lesz. Ők a végső győzelemre is esélyesnek tartott Montenegrótól csentek pontot a nyitónapon.

Németh András a meccs után a következőket nyilatkozta a Sport televízió riporterének:

„Főleg az első félidő védekezése volt olyan, amire később is szükség lesz a vébén. Később a támadásaink is jobbak lettek, de emiatt fellazultunk, több gólt kaptunk. Sokan tudtak jó játékkal hozzájárulni a győzelemhez Tunézia ellen, akivel szemben azért volt, hogy alaposan megszenvedtünk korábban. Bíró Blanka megsérült, de az egészségügyi stáb azt mondta, összerakja a holnapi meccsre.”

Tomori Zsuzsanna is elmondta véleményét a Sport TV-nek a mérkőzésről:

„A mai meccs nem volt nehéz, mert hetek óta készültünk rá. Mindenki szerette volna megmutatni az erejét, ez sikerült, erődemonstrációt tartottunk. Örülök, hogy mindenki jól játszott, de még azért nem volt minden tökéletes. A második félidő elején kicsit leültünk, Chebbah-nak elkezdett elsülni a keze, az utolsó 10 percben viszont újra összeálltunk. Ezt hamarabb kell legközelebb megcsinálni. Két egyenlő erősségű sorunk van, ez sokat számíthat a vébé hátralévő meccsein.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.