Ifjabb Ocskay Gábor a Hírességek Csarnokában

A sportági Hall of Fame-nek eddig két magyar tagja volt Pásztor György és Schell László személyében.

MTI
2015. 12. 17. 14:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az IIHF csütörtökön tette közzé a 2016-os listán szereplők nevét. A bejelentés szerint a néhai magyar kiválóság mellett olyan hokisokat és edzőket választottak be, mint Peter Bondra, Szergej Fjodorov, Valerij Kamenszkij, Ville Peltonen, továbbá Pat Quinn és Ben Smith. A sportág nagyjait tömörítő sportági Hall of Fame-nek eddig két magyar tagja volt Pásztor György és Schell László személyében.

„René Fasel, a nemzetközi szövetség elnöke személyesen hívott fel, amikor kiderült, hogy Gábor fiamat jelölik a díjra. Azt, hogy bekerült a Hírességek Csarnokába, most tudtam meg” – nyilatkozta idősebb Ocskay Gábor az MTI-nek. Elmondta, hogy fia számára szent volt a sport, a munka és a játék iránti alázat.

„Szerencsém volt, mert a fiam a saját teljesítményével, odaadásával vívta ki az elismerést. Egy édesapa, egy család és a teljes magyar jégkorong-társadalom számára óriási megtiszteltetés, hogy beválasztották őt a Hírességek Csarnokába” – mondta az édesapa. Úgy fogalmazott, hogy fia nagy űrt hagyott maga mögött, ugyanakkor – tette hozzá – már öt éve működik a nevét viselő akadémia, amely a tehetségek útját egyengeti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.