Jön a független antidoppingrendszer

Emellett a 2016-os olimpia előtt kiterjesztik a versenyen kívüli ellenőrzéseket.

MTI
2015. 12. 10. 20:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új szisztéma része lesz, hogy a rendszer felállása után csak a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) határoz majd a büntetésekről.

A NOB ezzel a lépéssel többek között az orosz atlétákat érintő doppingbotrányra reagált, az ottani rendszerben a sportolók, edzők, orvosok mellett állami hatóságok és doppingellenőrző laborok is részt vettek a csalásokban. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség november 13-án felfüggesztette orosz tagszövetségét, ennek értelmében az ország atlétái jelen állás szerint nemzetközi versenyeken nem indulhatnak, csak hazai viadalokon szerepelhetnek, s ha a döntés nem változik, a jövő nyári riói olimpián sem lehetnek ott.

A NOB csütörtökön egyben azt a szándékát is bejelentette, hogy a 2016-os olimpia előtt kiterjeszti a versenyen kívüli ellenőrzéseket, a mintákat pedig új technológiával analizálja majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.