Keretet hirdetett Benedek Tibor

A kapitány tizenkilenc játékosnak küldött meghívót.

MTI
2015. 12. 14. 22:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar szövetség honlapjának tájékoztatása szerint Benedek tizenkilenc játékosnak küldött meghívót. A névsorból hiányzik többek között Szivós Márton, Madaras Norbert, Decker Attila és Angyal Dániel, ők mindannyian ott voltak a kazanyi világbajnokságon.

A válogatott ezen a héten kezdi a felkészülést, majd a szövetségi kapitány a hétvégi, kassai torna után tizenhat fősre szűkíti a keretet. A januári, győri Volvo-kupán már az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra utazó tizenhárom vízilabdázó képviseli a magyar színeket.

Az edző elmondta, hogy Varga Dániel, Varga Dénes, Nagy Viktor, Hosnyánszky Norbert és Hárai Balázs biztosan nem utazik a csapattal Kassára.

A magyar válogatott bő kerete

Kapusok:
Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Lévai Márton (Debreceni VSE), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda)

mezőnyjátékosok:
Hárai Balázs, Erdélyi Balázs, Hosnyánszky Norbert, Bedő Krisztián (mindannyian ZF-Eger), Varga Dénes, Varga Dániel, Vámos Márton, Kis Gábor, Mezei Tamás, Jansik Dávid (mindannyian Szolnoki Dózsa-Közgép), Salamon Ferenc, Bátori Bence, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós (mind a négyen A-Híd-OSC-Újbuda), Manhercz Krisztián (Szeged-Diapolo), Tóth Márton (Ferencváros)

A péntektől vasárnapig tartó kassai felkészülési tornán Franciaország, Románia, valamint a házigazda Szlovákia lesz a magyarok ellenfele. Benedek Tibor együttese december 28. és 30. között Zágrábban edzőtáborozik, a január 3–5. közötti Volvo-kupán pedig a spanyol, az olasz és a szlovák válogatottat látja vendégül. A belgrádi kontinenstornán Görögország, Oroszország és Törökország társaságában a D csoportban szerepelnek a mieink.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.