Megint doppingoláson kaptak súlyemelőket

Újabb három súlyemelő doppingmintája bizonyult pozitívnak a novemberi, houstoni vb-ről.

MTI
2015. 12. 16. 21:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az IWF honlapján közzétett információból kiderül, hogy az azeri Elkhan Aligulizada és a bolgárból lett azeri, Valentin Xristov az anabolikus szteroidok közé tartozó nandronol, az észak-koreai Kim Un Guk pedig az antiösztrogén hatású letrozol használatán vesztett rajta. Xristov, aki a houstoni vb-n bronzérmes lett 62 kilogrammban, nem először bukott meg tiltott segítség igénybevétele miatt. A Koreai NDK olimpiai és világbajnok versenyzője, a szintén 62 kilós Kim a texasi vb-n másodikként végzett kategóriájában.

Fegyelmi ügyük végleges lezárásig felfüggesztették őket, így egyikük sem versenyezhet.

Az IWF egy nappal korábban tette közzé, hogy négy súlyemelő doppingtesztje lett pozitív a november 20. és 28. között rendezett világbajnokságon. A moldovai Gennady Dudoglo, a 2013-as Európa-bajnokságon ezüstérmes azerbajdzsáni Silvia Angelova, a türkmenisztáni Umurbek Bazarbaev és a szaúdi Manszur Abdulrahim asz-Szalim esetében is különböző tiltott szerek – köztük szteroidok – jelenlétét mutatta ki a vizsgálat. A vb-n egyikük sem szerzett érmet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.