Tomori és Zácsik parádézott, magabiztosan vertük Szerbiát

A magyar női kézilabda-válogatott 32-26-ra legyőzte a két évvel ezelőtt ezüstérmes szerb csapatot.

Tuser Krisztián
2015. 12. 06. 19:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kemény védekezéssel indított mindkét válogatott, de Tomori vezérletével hamarabb ráeszméltünk, hogy betörésekkel és átlövésekkel eredményesek tudunk lenni. A győriek klasszisa az első hét gólból hatot vállalt. Parádés játékának köszönhetően a szerbek nem kímélték Tomori Zsuzsannát, aki higgadtan vette tudomásul a pofonokat. Az ellenfél kapusainak is köszönhetően kényelmes előnyt tudtunk szerezni az első félidőben, azonban a játékrész végére kettős emberhátrányba kerültünk, a szerbek pedig visszajöttek két gólra (16-18).

A második félidőt már Bíró Blankával kezdtük a kapuban, aki rögtön védéssel indított, ennek ellenére kapaszkodott, és egy-két gólon belül tartotta az állást az ellenfél. Ekkor Zácsik Szandra döntött úgy, hogy hátára kapja a válogatottat, és kiszámíthatatlan lövéseivel elléptünk négy góllal (20-24). Szasa Boskovics időt kért, Szerbia elkezdte felzárkózását, miközben Görbicz Anita kihagyta a hétméterest. Kiss Éva a legjobb időben fogta meg az ellenfél büntetőjét, majd a kipattanót követő lövést is hárította (23-25). Az utolsó tíz percben Bíró Blanka szinte lehúzta a rolót, támadásban pedig több góllal meg tudtuk terhelni az elfáradó szerbek kapuját (26-32).

Szöllősi-Zácsik Szandra lett a mérkőzés legjobbja.

„Tökéletes támadójátékkal kezdtünk, de a védekezésünk már az első negyedórában sem volt a legjobb. Ezt követően kicsit elbizonytalanodtunk, túlgondoltuk a dolgokat, a cserék sem tudták továbbvinni a korábbi játékot. A játékvezetők sem voltak következetesek, ez nem könnyítette meg a dolgunkat. A szerbek a kifelé húzásos játékukat jól játsszák, erre több edzésen keresztül készültünk, de nem vált a vérünkké. Szünet után jobban védekeztünk, de ekkor a támadójátékunk esett szét. Pozitívum, hogy fel tudtunk állni, a végjátékot nagyon magabiztosan hoztuk, ennek feltétlenül örülök, talán még jobb is, hogy így nyertünk, nem pedig esetleg simán, több mint tíz góllal”

– olvasható Németh András, a válogatott szövetségi kapitányának nyilatkozata a Magyar Kézilabda Szövetség Facebook-oldalán.

„Tudtuk, hogy a szerb kapusoknak felfelé kell lőni, ezt sikerült is kihasználnunk. Hétgólos előny után sok hibát követtünk el, ezen javítanunk kell. Eddig minden úgy működik a vb-n, ahogy szeretnénk, kislányom is jól érzi magát, megyünk tovább”

– mondta a mérkőzés legjobbjának megválasztott Zácsik Szandra.

„Szerintem nagyon jól kiegészítettük egymást.”
„Egyetértek, mindig elég, ha éppen csak egyikünk véd jól.”

– Bíró Blanka és Kiss Éva véleménye a kapuskérdésről.

Görbicz Anita, a válogatott kapitánya, így vélekedett:

„Nagyon örülünk, nehéz győzelem volt, de amikor feljött az ellenfél, akkor is mindig maradt tartásunk, mi tudtunk újítani. Kitűnő alap a folytatáshoz, hogy négy ponttal zártuk a hétvégét.”

Együttesünk beállója, Szamoránsky Piroska szerint csak az volt a kérdés, hogy mennyivel nyerünk:

„Szorosabb lett, mint amilyen lehetett volna, de egy pillanatig sem éreztem veszélyben a sikerünket. Végig uraltuk a meccset, egyszer sem engedtük át a vezetést, szerintem az nem is volt kérdés, hogy nyerünk, csak az, hogy milyen arányban.”

A csoport:
Szerbia–Magyarország 26-32 (16-18)
Herning, játékvezetők: Lenci, Lopez Grillo (argentinok).
Kiállítások: 14, ill. 14 perc.
Hétméteresek: 4/2, ill. 5/3.

Szerbia: Risovics, Kacsarevics (kapusok), Bandelier, Georgijev 1, Janjusevics 3, Kacsarevics, Krpez-Slezak 5 (1), Liscsevics 3, Petrovics, Prijovics, Radojevics 5, Radosavljevics 1, Rajovics, Stevin, Sztoiljkovics 4, Trifunovics, Zsivkovics 4 (1). Szövetségi kapitány: Szasa Boskovics.

Magyaroszág: Kiss É., Bíró (kapusok), Bódi 1, Bulath, Erdősi, Görbicz 2 (2), Kovacsicz 3, Kovacsics 1, Mayer 1, Planéta, Szamoránsky 2, Szekeres, Szucsánszki 4 (1), Tomori 10, Triscsuk 1, Zácsik 7. Szövetségi kapitány: Németh András.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.