Tyson: Megfizettem az ostobaságomért

A valaha volt egyik legjobb nehézsúlyú profi bunyóst mindenki lenyúlta.

B.M.L.
2015. 12. 15. 21:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ki gondolta volna a huszadik század vége felé, hogy az akkor a profi ökölvívás királykategóriáját uraló, 1986-ban minden idők legfiatalabb nehézsúlyú világbajnokaként berobbanó Mike Tyson mára szinte szegény embernek vallhatja magát. A most 49 éves Tyson ugyanis hiába bokszolt össze több mint félmilliárd dollárt, a pályafutása befejeztével ebből egy fillér sem maradt, sőt, alig tudta kifizetni a felhalmozott, szintén milliós tételű, dollárban értendő tartozásait. Pedig a világ a lábai előtt hevert, ám később megjárta a börtönt, és pályafutása végén már önmaga árnyékaként olyanoktól is sima vereséget szenvedett, akiket korábban félkézzel simán vert volna.

– Pedig annak idején a sz rból is képes voltam aranyat csinálni, ám rá kellett jönnöm, képtelen vagyok a pénzzel bánni. Megfizettem minden ostobaságokért, meg azért, hogy sosem tudtam megválasztani a barátaimat. Akik akkoriban mellettem álltak, csak egy cél vezérelte őket, minél jobban lenyúljanak engem. Félmilliárd dollártól szabadítottak meg, és amikor fizetnem kellett az adósságaimat, el kellett adnom mind a hatvankét autómat. Sokkal többre vihettem volna, de én mindig rosszfiú voltam, aki élni akart egy kicsit, és azt hitte, övé a világ. Őszintén remélem, a szurkolóim mára már megbocsátották nekem az eltékozolt éveket – jelentette ki a BBC-nek adott interjújában Mike Tyson.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.