34 sportolót tiltottak el egy évre dopping miatt

A játékosok közül 17 még aktív, ők nem léphetnek pályára idén.

MTI
2016. 01. 12. 9:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ausztrál hatóságok tavaly folytattak eljárást az ügyben, de nem találták vétkesnek a játékosokat. A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) fellebbezése nyomán azonban a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) egy évre eltiltotta őket.

A melbourne-i Essendon az egyik legrégebbi klub Ausztráliában. A játékosok közül 17 még aktív – 12-en a klub kötelékéhez tartoznak –, ők nem léphetnek pályára idén. Mindannyiuk esetében az volt a vád, hogy még 2012-ben tiltott teljesítményfokozót használtak. Az illetékes ausztrál hatóságok nem találtak elég bizonyítékot erre, de a WADA doppingolásként bírálta el az esetet, mivel a játékosok mindannyian megtagadták, hogy kontrollinjekciót kapjanak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.