A Forma–1 urának nem kell nyomorognia

Több egykori és jelenlegi F1-hez kapcsolódó személy van a leggazdagabb 300 svájci között.

B.M.L.
2016. 01. 12. 3:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ugyan sokan Monacót tartják az adózás paradicsomának, azért Svájc immár komoly riválist jelent a hercegség számára. Nem csodálkozhatunk tehát azon, hogy az alpesi országban is rengeteg sportolót találunk a bejelentett lakosok között. A Bilanz gazdasági lap ismét megjelentette a leggazdagabb 300 Svájcban élő polgár névsorát, és ezen a listán egyre több Forma–1-hez kapcsolódó nevet találhatunk.

Noha a svéd Ikea-hálózatot üzemeltető Kamprad család 45 milliárd frankos vagyonát meg sem közelíti Bernie Ecclestone, azért az F1 ura a majdnem 3 milliárdos vagyonával nem kényszerül az ingyenkonyhát látogatni.

Őt az Ojjeh fivérek követik 1,5-2 milliárdos vagyonukkal, akik közül, ugye, Mansour a McLaren egyik résztulajdonosa.

A 2013 végi síbalesete után lábadozó Michael Schumacher neve mellett a lap becslése szerint 700-800 millió frank áll.

Vélhetően a Mercedes-istálló sportigazgatója és résztulajdonosa, Toto Wolff sem nyomorog, az ő vagyonát 350-400 millió frankra teszik.

Külön érdekesség, hogy a Ferrari két jelenlegi versenyzője, Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel holtversenyben található a lista közepén a maguk 100 és 150 millió frankos vagyonukkal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.