Amikor a Joó legyőzi a legjobbat

A riói kvótáért hajtó kétszeres Európa-bajnok két és fél éve vár erre a sikerre.

B.M.L.
2016. 01. 26. 18:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lehető legjobbkor talált vissza a nyerő útra Joó Abigél. A KSI 78 kilós dzsúdósa ugyanis remek teljesítményt nyújtva első lett Havannában, az idei esztendő első olimpiai kvalifikációs grand prix-viadalán. A kétszeres Európa-bajnok többek között a súlycsoport világranglista-vezetőjét, az olimpiai és világbajnok Kayla Harrisont is legyőzte – intéssel az elődöntőben –, és két és fél év után újra felállhatott a dobogó legfelső fokára egy nagyon komoly nemzetközi versenyen. Volt is miért törlesztenie a magyar versenyzőnek, ugyanis annak idején a londoni ötkarikás játékokon a negyeddöntőben Joó egy vazarival vezetett az amerikai ellen, amikor súlyos térdsérülést szenvedett, majd ezt követően Harrison olimpiai bajnok lett, Abigél pedig sérült lábbal, nagy bravúrral az ötödik helyig jutott.

– Boldog vagyok, hogy sikerült legyőznöm őt, de azért is, mert meg tudtam valósítani az elképzeléseinket, ki tudtam zárni a támadásait. Eddig minden versenyen azzal foglalkoztam, hogy érmet szerezzek, most viszont csak arra összpontosítottam, hogy a lehető legjobb teljesítményt kihozzam magamból. Így kevésbé helyeztem nyomás alá önmagam, kevésbé stresszeltem, meg is lett az eredménye – nyilatkozta az Európai Judo Szövetség honlapján Joó, aki legközelebb a párizsi Grand Slam-, illetve a düsseldorfi GP-viadalon áll majd tatamira.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.