Babos hátrányból fordítva, óriási csatában jutott tovább

A magyar versenyzőnek most először sikerült túljutnia a nyitókörön.

MTI
2016. 01. 18. 11:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglistán 60. Babos – a főtáblás küzdelmek egyetlen magyarja – negyedszer próbálkozik az év első Grand Slam-tornáján, s most először sikerült túljutnia a nyitókörön.

A hétfői meccs 70 percig tartó első játszmájában fej fej mellett haladtak a felek, majd a rövidítésben a WTA rangsorában jelenleg 79. rivális koncentrált jobban. A második felvonásban a 23 éves Watson 4:4 után elvette Babos adogatását, a 22 esztendős magyar teniszező azonban visszabrékelt, fordított, majd egy újabb brékkel 46 perc alatt kiegyenlítette a játszmaállást. A döntő szettben Babos 3:2-nél sokadik bréklabdáját értékesítve 4:2-re ellépett, de ezután brékek sorozata következett, s a magyar játékos 5:4-es vezetésénél Watson adogathatott. Ekkor elmaradt az újabb brék, de 5:5 után Babos jobban összpontosított, így végül 2 óra 47 perc alatt a maga javára fordította a mérkőzést.

A két játékosnak ez volt az ötödik egymás elleni találkozója, s Babos most 3-2-re szépített.

A soproni teniszező következő ellenfele a világranglistán 13., 12. kiemelt svájci Belinda Bencic lesz. Babos párosban is érdekelt Melbourne-ben, a szlovén Katarina Srebotnik oldalán indul.

„Rettenetesen boldog vagyok, hatalmas meccs volt! Nagyon örülök a győzelemnek! Az első szett simán lehetett volna az enyém is, az elején sok lehetőségem volt. De elszúrtam az esélyeimet. Aztán visszaküzdöttem magam, 4:4-nél pedig ismét le kellett volna brékelnem az ellenfelemet. Aztán el is ment az első szett. Úgy gondolom, hogy a második játszmában kevesebb esélyem volt Watson szervájánál. De tartottam magam, próbálkoztam. Aztán az ellenfelem a meccsért adogatott, de akkor egy agresszív fogadógémmel sikerült visszabrékelnem. Nagyon-nagyon küzdöttem és akartam! A döntő szettben végig én vezetettem, de mindig visszajött.

Amikor 4:2 után adogatottam, akkor én hibáztam. De amikor a meccsért adogattam, akkor Watson játszott jól. Ami pozitívum, hogy utána nem roppantam meg, hanem akartam és csináltam tovább. Ennek meg is lett az eredménye! Ami érdekes: 6:5-nél ütöttem egy tenyeres nyerő ritörnt, illetve feljöttem egyszer a hálóra. Az utolsó két pont egy tenyeres nyerő, majd egy fonák egyenes nyerő volt. Ezeket nagyon sokat gyakoroltuk a felkészülés alatt. Elképesztő, hogy így tudtam befejezni a mérkőzést! Nagyon-nagyon boldog vagyok!” – nyilatkozta saját hivatalos honlapján Babos.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.