Csődöt jelentett a 2013-as BL-győztes

A HSV Hamburgnak vissza kell lépnie a kézilabda-bajnokságtól, s tartozásai miatt elveszti licencét.

MNO
2016. 01. 26. 12:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német kézilabdaliga azonnali hatállyal megvonta a HSV Hamburg klublicencét, és törli a 2015–2016-os szezonban elért eredményeit – írja az NSO. Az egyesületnek hatalmas tartozásai vannak, emellett súlyos pénzügyi szabálysértéseket is elkövetett.

A HSV-hez kirendelt csődbiztos, Gideon Böhm január 25-én tudatta a ligával, hogy a klub finanszírozása lehetetlenné vált, és arról is beszámolt, hogy megfelelő támogatót vagy mecénást kell szerezni a klub finanszírozására. A klub játékosai ezáltal szabadon igazolhatóvá válnak.

A 2013-ban Bajnokok Ligáját, 2007-ben KEK-et, 2011-ben német Bundesligát, 2006-ban és 2010-ben Német Kupát nyerő klubnak a negyedik ligában kellene újrakezdenie az építkezést 2016 nyarán. Reményt az jelenthet, hogy az U23-as csapat nem a csődbe ment klubhoz tartozik, és feljutásra áll az Oberligában, így lehet, hogy a következő szezont már harmadik ligásként kezdi.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.