Gyárfás Tamás megvédte Hosszú Katinkát

Hivatalos tájékoztatás Hosszú Katinka és az úszószövetség jelentési kötelezettségeiről.

Sz.L.
2016. 01. 17. 16:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Úszószövetség elnöke, Gyárfás Tamás a Swimvortex szakportálon megjelent, a Hosszú Katinka jelentési kötelezettségeiről, valamint a versenyző és a szövetség közötti nézeteltérésről szóló cikkre reagált. A szövetség elnöke hivatalos nyilatkozatot küldött az újság szerkesztőségébe.

Gyárfás kijelenti, hogy Hosszú Katinka a versenyidőszakon kívül is minden alkalommal időben tájékoztatott a hollétéről, elérhető volt a doppingellenőrök számára. A közlemény magyar nyelvű változatát közöljük.

„A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) mindössze azt szerette volna, ha a versenyző Kiss László szövetségi kapitányt közvetlenül tájékoztatja a tartózkodási helyéről, hogy ne más forrásból kelljen megtudnia, éppen hol edz vagy versenyez. Ez az eljárás jellemzi a kapitány és a versenyzők kapcsolatát évek óta, és ennek adott nyomatékot a Magyar Úszó Szövetség a hét elején megjelentetett nyilatkozatában.

Nem sokkal a nyilatkozat megjelenése után Hosszú Katinka elküldte a szövetségünknek az austini, a nizzai és az amiens-i versenyre szóló rajtkérelmét, amelyet a MÚSZ azonnal visszaküldött a versenyzőnek.

Még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy Hosszú Katinka mindig eleget tett a tartózkodási helyével kapcsolatos jelentési kötelezettségeknek és a doppingellenes mozgalomban betöltött szerepe – ahogy a MÚSZ-é sem – soha nem volt megkérdőjelezhető.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.