Gyurta edzője újra együtt a csapattal

Az éppen kedden hatvanéves Széles Sándor munkába állt.

MTI
2016. 01. 12. 15:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mesteredző kedden az MTI-nek elmondta, hogy délelőtt a Magyar Úszó Szövetségben ünnepségen köszöntötték születésnapja alkalmából, délután pedig már ismét a Komjádi uszodában van jelenése az UTE úszóműhelyének vezetőjeként. „Mögöttem van végre a kórházi időszak, olyannyira, hogy már hétfőn bekukkantottam a Komiba, beszélgettem a közvetlen stábtagokkal, edzőkollégáimmal, Kovácshegyi Ferivel és Virth Balázzsal, s most már ez rendszeresen így lesz – nyilatkozta a szakember.

Újra bekapcsolódtam a felkészítésbe, ismét edzésterveket írok, és persze Danival is felvesszük a közös munkát. Ráadásul időközben új edzők, új versenyzők is érkeztek a klubhoz, ez is feladatot kínál számomra.”
Széles Sándor az egyik legsikeresebb magyar úszóedzőként az elmúlt bő évtizedben sikert sikerre halmozott első számú versenyzőjével, Gyurta Dániellel, akivel 2004-ben Athénban olimpiai ezüstöt, négy esztendeje, Londonban pedig ötkarikás aranyérmet ünnepelhetett, miközben közös ténykedésük eredményeként a tanítvány világ- és Európa-bajnoki címeket is nyert normál és rövidpályás medencében egyaránt.

Széles Sándor tavaly betegedett meg súlyosan, a nyári kazanyi világbajnokságon kórházba került, s csak többnapos ápolás után engedték haza, itthon pedig hónapokig tartó rehabilitációt követően mostanra jött rendbe. „Meggyógyultam, ismét jó állapotban vagyok, munkakedvem a régi” – mondta a mesteredző. Leszögezte: bízik benne, hogy Gyurta Dániel a nyáron, Rióban is képes lesz olimpiai győzelemre a 200 méteres mellúszásban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.