Javítottak a lányok a görögök elleni meccsen

Három góllal, kilenc-hatra legyőzték ellenfeleiket Belgrádban.

MTI
2016. 01. 12. 16:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez volt az együttes első sikere, miután a vasárnapi nyitónapon négy góllal kikapott a hollandoktól.
Eredmény:
nők, 2. forduló:
A csoport:
Magyarország–Görögország 9-6 (3-2, 2-1, 2-2, 2-1)
-------------------------------------------------
a magyar góldobók: Illés 2, Antal, Keszthelyi, Kisteleki H., Bujka, Szücs, Tóth, Czigány 1-1

A 2014-ben Eb-bronzérmes, a tavalyi vb-n viszont csak kilencedik magyar együttes rosszul kezdett az előző kontinensviadalon és a 2015-ös világbajnokságon is hatodik görög válogatott ellen, amely hamar vezetést szerzett. A nyitónegyed közepén Antal Dóra vette be a rivális kapuját, majd Illés Anna fordított: a védő távoli bombája nyomán a felső lécről pattant a labda a gólvonal mögé (2-1). Jött az egyenlítés, viszont a magyar büntetőnél nem remegett meg Keszthelyi Rita keze (3-2).

A második játékrész remekül indult magyar szempontból, hiszen egy levágódó labdát a leggyorsabban ocsúdó Kisteleki Hanna a kapuba lőtt (4-2). A helyzeteket tekintve három gól is lehetett volna a különbség, ám a hibák miatt 5-2 helyett 4-3-ra módosult az állás. Viszont a nagyszünet előtt javult a kép: a bátran vállalkozó Illés másodszor is betalált (5-3).

Bujka Barbara centergóljával indult a harmadik nyolc perc, a görögök ötméteresből szépítettek (6-4). Közelebb zárkózás helyett azonban magyar találat következett: Szücs Gabriella zúdította a bal felső sarokba a labdát, s alakította 7-4-re az állást. Az előny a negyed végén csökkent, amikor is emberelőnyből az ellenfél bevette az amúgy remekül védő Gangl Edina kapuját (7-5).

A befejező játékrészben aztán dűlőre vitte a dolgot Bíró Attila szövetségi kapitány együttese: előbb egy vízre hulló labdát emelt a kapuba látványosan Tóth Ildikó, majd szűk három perccel a vége előtt Czigány Dóra ívelt messziről nagyszerűen a görög hálóba (9-5). A rivális próbálkozott, de csupán egy találatra futotta erejéből, így a hollandok elleni fiaskót feledtetve a magyar válogatott 9-6-ra megnyerte az összecsapást.

„Túlzottan nem szeretnék megnyugodni a győzelem után, mert jövő hétfőn vár ránk az oroszok elleni, rendkívül fontos mérkőzés” – nyilatkozott Bíró Attila a találkozót követően az M4 Sportnak. Hozzátette: a csapatot rendkívül jó védekezés és kapusteljesítmény jellemezte, hiszen mindkét félidőben csak 3-3 gólt kapott. „A következő, törökök és portugálok elleni találkozókon a győzelem nem kérdés, az lesz a fontos, hogy a mérkőzések mellett tudjunk edzeni, és megfelelően felkészülni az oroszok ellen” – mondta a szövetségi kapitány.

korábban:
Hollandi–-Törökország 25-0 (8-0, 6-0, 7-0, 4-0)
Oroszország–Portugália 21-5 (6-0, 5-1, 4-1, 6-3)

Az állás:
1. Oroszország 6 pont (50-5)
2. Hollandia 6 (39-10)
3. Görögország 3 (33-12)
4. Magyarország 3 (19-20)
5. Portugália 0 (8-48)
6. Törökország 0 (0-54)

A magyar női csapat legközelebb csütörtökön, 12.30-tól száll vízbe a törökök ellen. A csoportból az első négy jut tovább a negyeddöntőbe.

A női tornáról csak a győztes jut ki a riói olimpiára, e mellett a márciusi hollandiai kvalifikációs tornán lehet még kvótához jutni. Ahhoz, hogy a magyar csapat ott legyen ezen a viadalon, a legjobb hatban kell végeznie az Eb-n. Hollandiában további négy válogatott szerezhet ötkarikás indulási jogot.

férfiak, 2. forduló:
--------------------
A csoport:
Hollandia–Szlovákia 6-5 (2-1, 2-1, 0-1, 2-2)
később:
Montenegró–Spanyolország 18.45
B csoport:
Franciaország–Horvátország 17.15
Szerbia–Málta 20.15

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.