Példátlan eset: Császár Gábort kitették az Eb-keretből

A magyar kézilabda-válogatott első számú irányítója már el is hagyta a válogatott edzőtáborát.

GB
2016. 01. 13. 9:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Sport információit szerint a rutinos irányító már elhagyta a válogatott edzőtáborát. A szövetségi kapitány elmondása szerint csak akkor utazik a társai után, ha a keretben szükség lesz cserére. A tréner a portálnak elmondta, kizárólag szakmai indokok állnak döntése hátterében.

Talant Dujsebajev előzetesen meghirdetett keretében ott volt az irányító – még a szerdai lapok is ott szerepeltették – a Császár kihagyásáról szóló közlés időzítése tehát meglehetősen furcsa. Az ő hiányzásával – mivel Lékai Máté nem tagja a csapatnak – egyedül a nemzetközi rutinnal nem rendelkező Faluvégi Rudolf marad a poszton. Nagy Kornél jobbkezes átlövőként még bevethető, őt a szerbek elleni egyik felkészülési meccsen is pályára küldte irányítóban Dujsebajev.

A szövetségi kapitány döntése némiképp meglepő. Császár Gábor a francia sztárcsapat PSG-ből igazolt a svájci Schaffhausenhez, ahol a Bajnokok Ligájában is pályára lépett, csapata kiesett a csoportjából. Mióta a válogatott keret tagja, az irányítóval még nem esett meg, hogy a bő keretből kitették és tartaléknak jelölték volna.

Azt viszont már a vasárnapi, szerbek elleni tesztmérkőzésen is lehetett látni, hogy valami nem stimmel közte és a szövetségi kapitány között. Dujsebajev a maga megszokott módján, 1000 fokon égve irányított a vonal mellől, és több ízben is kért Császártól bizonyos figurákat. Miután a pályán nem az történt, amit a tréner kívánt, levitte Császárt, és Faluvégit küldte be helyette, aki már végrehajtotta a feladatot. A csapathoz közeli forrásból származó információink szerint ezután már lehetett számítani arra, hogy Császár lesz a kimaradó játékos.

Keddi sajtótájékoztatóján a magyar kézilabda-válogatott edzője, Talant Dujsebajev leszögezte, elégedett az együttes felkészülésével. Mint mondta, a csapatban megvan minden, hogy sikeres legyen, de továbbra is 14 százalék esélyt ad az olimpiai kvalifikációra.

Az Európa-bajnokságot január 15. és 31. között rendezik Lengyelországban. Magyarország Montenegróval, Oroszországgal és Dániával játszik a csoportban.

Ahhoz, hogy kijussunk Rióba a franciákkal kellene döntőznünk a kontinensviadalon, amennyiben ez nem jön össze, akkor jön a magasmatematika.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.