Százmilliót érne Nagy Lászlóék Eb-győzelme

A magyar kézilabda-válogatott edzője továbbra is tizennégy százalék esélyt ad az olimpiai kvalifikációra.

Arday Attila
2016. 01. 12. 11:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Elégedettek vagyunk a felkészüléssel. Érezzük a szövetség és a klubok megbecsülését. Biztos vagyok abban, hogy készek vagyunk a megméretésre már. Számunkra nyolc döntő van ezen a tornán, mindig a következő megnyerésére készülünk. Nagy szívfájdalommal keretet kellett szűkíteni, ezért Székely Márton marad itthon. Másfél éve ugyanitt mutattak be engem kapitányként. Azóta nem sokat változott az elképzelésem” – mondta Talant Dujsebajev szövetségi kapitány a hétvégén kezdődő olimpiai kvalifikációs Eb-ről.

Hozzátette, hogy a magyar válogatottban minden megvan, hogy sikeres legyen. „Magas szintre kell jutnunk nyilvánvalóan, de én szeretem ezeket a kihívásokat. Tudom, hogy Magyarország Eb-n sosem játszott érmekért még” – tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy továbbra is tizennégy százaléknyi esélyt lát az olimpiára való kijutásra.

„A csapattársaimtól elnézést kérek vehemens viselkedésemért az előző meccsen. Eddigi leghosszabb felkészülés volt a mostani, bár a szerbek ellen ezen nem tükröződött a felkészülési meccseken. Jelenleg én vagyok a legidősebb, 34 évemmel, de 25-27-nek érzem magamat, mint a többiek. Extra motiváció nekem is ez a fiatal csapat, még nem szerepeltek sokan ilyen tornán. Nagyon jó a hangulat a csapatban, pályán kívül is, biztatjuk a fiatalokat” – ezt már a magyar csapat kapitánya, Nagy László mondta.

Arról is beszélt, hogy meccsről meccsre jobb teljesítményt akar elérni a csapat, azért, hogy ott lehessen az élmezőnyben. Mint mondta, a fennmaradó pár nap elég a hibák kijavítására, a szerbek elleni meccsek elemzésére, és az Eb-ellenfelek előzetes elemzésére. Csak az első Eb-ellenfél, Montenegró után gondolkodunk a másodikon, az oroszokon. Bízom benne, hogy az élmezőnyben leszünk.

A szövetség célként tűzte ki az olimpiára való közvetlen kijutást. Ha ez Európa-bajnokként sikerülne Lengyelországban, 100 millió forint üti a csapattagok markát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.