Tom Bradyt lerohanták, így Denver–Carolina döntő jön

A klasszis irányítót 23-szor vitték földre.

MTI
2016. 01. 25. 12:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Denver 20-18-ra győzött a címvédő New England Patriots ellen otthon, a Carolina meglepően simán, 49-15-tel búcsúztatta az Arizona Cardinalst.

A denveri találkozót a két legendás irányító, Peyton Manning (Broncos) és Tom Brady (Patriots) párharcaként harangozták be, ám a meccs egyértelműen a védelmekről szólt. Mindkét együttes védősora nagyszerű munkát végzett, a két egység közül a Broncosé volt a jobb, s ez a Patriots bukását jelentette.

A hazaiak védelme huszonháromszor ütötte meg Bradyt, s három labdaeladásba kényszerítették a meccs során. Az összecsapást a négyszeres bajnok, minden irányítókra vonatkozó rájátszáscsúcsot tartó Brady harmadik eladott passza zárta le tizenkét másodperccel a lefújás előtt: a New England kiváló támadássorozattal 20-18-ra jött fel az utolsó pillanatokban, a touchdown (hatpontos gól) után pedig a hosszabbítást jelentő kétpontos kísérlet következett, az egyenlítés azonban elmaradt, miután Brady labdája a denveri Brandon Roby kezében landolt. A Patriotsnek azért kellett a kétpontos kísérlettel próbálkoznia, mert a liga egyik elit rúgójátékosának számító Stephen Gostkowski még az első negyedben elrontott egy extra pontot, amely óriási hibának számít ezen a szinten.

Manning pályafutása negyedik Super Bowljára készülhet, a liga történetében ő az első irányító aki több csapattal is legalább két nagydöntőt játszik. Manning még az Indianpolis Colts játékosaként 2007-ben és 2010-ben játszott Super Bowlt, a Denverrel pedig 2014-ben volt érdekelt.

A Nemzeti Futballfőcsoport döntője végtelenül egyoldalú küzdelmet hozott, az alapszakaszgyőztes Carolina ugyanis támadásban és védekezésben is sokkal jobban játszott riválisánál. A Panthers irányítója, Cam Newton két touchdownt passzolt, kettőt pedig futott, a Carolina védelme pedig keveset engedett csak a Cardinals támadóinak.

Az 50. Super Bowlt magyar idő szerint február 8-án 0.30 órától rendezik a kaliforniai Santa Clarában.

Eredmények:

főcsoportdöntők:

Amerikai Futballfőcsoport (AFC):

Denver Broncos – New England Patriots 20-18

Nemzeti Futballfőcsoport (NFC):

Carolina Panthers – Arizona Cardinals 49-15

Super Bowl (Santa Clara):

Denver – Carolina, február 8., 0.30

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.