Újabb nagy sikert ért el a magyar sísport

Samsal Dalibor szerint összeállt a mozgása, jöhetnek a pontok.

Lipiczky Ágnes
2016. 01. 18. 20:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pontszerző lett a férfi műlesiklásban a magyar válogatott Samsal Dalibor, vagyis újabb nagy sikert könyvelhetett el a magyar sísport. Hogy minek köszönhető ez a remek eredmény?

– A szezon kezdete óta mentálisan és fizikálisan minden jó irányban haladt a felkészülésemben, de a sítechnikám elmaradt attól, ami sikert hozott volna számomra. Az utóbbi tíz napban elkezdett fejlődni a technikám is, és nagy örömömre a wengeni szlalomversenyre összeállt a mozgásom. Vagyis a sok gyakorlás meghozta az eredményt – adta ki közleményben a versenyző nyilatkozatát a Magyar Sí Szövetség.

Samsal Dalibor szerint Wengenben tökéletes körülmények fogadták, a pálya jól előkészített volt, és a versenyen a jelenlegi legjobb formáját tudta nyújtani. A síző ezen a hétvégén a kitzbüheli versenyen szerepel majd.

– Nagyon örülök Dalibor eredményének, gratulálok neki és kiváló edző édesapjának, Rajko Samsalnak egyaránt – idézte a Magyar Sí Szövetség közleménye Kaszó Klára ügyvezető elnököt. – Talán az is hozzájárult a mostani sikerhez, hogy Walter Hubmann egy ideje már mint vezető tréner Stark Márton alpesi kapitánnyal az alpesi szövetségi programokban részt vevő versenyzők felkészítése mellett az elmúlt hetekben Dalibor felkészülését is segítette – tette hozzá, megemlítve még, hogy ez az áttörés reményei szerint lélekben erősíti Samsal mellett Miklós Editet és valamennyi magyar versenyzőt is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.