Gyurta megkönnyezte ellenfele búcsúját

Még nem értékeli saját úszását, a focit háttérbe szorítja, és nagyon drukkol a Warriors kosárcsapatának az olimpiai bajnok mellúszó.

2016. 04. 12. 17:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hogy értékeli a mai „csobbanást”?
– Nagyon rég nem versenyeztem, így már alig vártam, hogy végre medencében, komoly tétért menő versenyen álljak rajthoz.

– Versenyen nem volt, edzőtáborban annál inkább. Létezik versenyéhség, hogy a monoton edzések után ki van hegyezve arra, hogy végre versenyezhessen?
– Igen, persze! Voltunk Dohában, Floridában és persze Hódmezővásárhelyen, ahol tisztességesen készültünk, de hangsúlyozom, már hiányzott a versenyzés. Én egyébként is szeretek versenyezni.

– A váltó
– Ha a kazanyi világbajnokságra gondol, akkor nyilván sajnálom azt, ami történt, hogy nehéz helyzetbe hoztam a srácokat, de bízom benne, hogy éltünk az utolsó esélyünkkel és megszereztük a riói indulást jelentő jogot az országos bajnokságon.

– Jó formában érzi magát?
– Nem most kell csúcsformában úsznom, ez teljesen világos. A szombati utolsó versenynap után érdemes részletesen értékelni a teljesítményemet.

– Az elmúlt napokban bejelentette a visszavonulását a négyszeres olimpiai bajnok japán vetélytársa, Koszuke Kitadzsima, miután nem tudta kiharcolni az olimpiai szereplés jogát.
– Néztem a képeket, és megmondom, kicsit meg is könnyeztem az ő búcsúját. Fantasztikus alakja volt a mellúszásnak, kiemelkedő egyéniség. Nagyon tisztelem, és hiányozni fog a medencéből, a versenyekről.

– Az úszó-ob alatt van ideje követni a kedvenc futballcsapatainak mérkőzését. Ma az Újpest, holnap a Barcelona játszik.
– Igen, tudom, de ezekben a napokban kicsit hátrébb szorul a foci. Annak viszont nagyon drukkolok, hogy a Golden State Warriors megdöntse a Chicago Bulls győzelmi rekordját az NBA-ben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.