Újabb két kvóta, Storcz maximálisan elégedett

A magyaroknak így a maximálisnál mindössze eggyel kevesebb, 17 kvótájuk van az ötkarikás játékokra.

MTI
2016. 05. 19. 15:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mind a három számban, amelyben elindultunk, kvótát érő helyen végeztünk, azaz akár négy indulási jogot is gyűjthettünk volna, de nyolc a maximum férfi kajakban, s nekünk hat már volt – értékelt az MTI-nek a szakember. – Jó versenyeket láttunk, s úgy érzem, nekünk igazán jól jött, hogy a múlt héten válogatók voltak otthon, mert az ottani győztes egységek remekül teljesítettek itt is, azaz nem kellett erre a regattára külön formát időzíteni.”

A magyaroknak így a maximálisnál mindössze eggyel kevesebb, szám szerint 17 kvótájuk – 8 férfi kajakos, 5 női kajakos és 4 férfi kenus – van az augusztusi ötkarikás játékokra, ez a végleges szám.

Összehasonlításképpen: London előtt 14-et szereztek, s végül 13-mal oldották meg az olimpiai versenyeket.

„Az, hogy férfi kajakban megvan a maximális kvótaszám, azt jelenti, hogy nem kell kényszermegoldásokat alkalmaznunk. Nem fordulhat elő, hogy valakit azért indítunk egy számban, mert nincs több helyünk, vagy az, hogy aki otthon a válogatót megnyeri, nem tud bekerülni az utazók közé” – fogalmazott Storcz Botond. Hozzátette: az olimpián mind a 12 számban indulhat magyar hajó, a megkötés csupán annyi, hogy amelyikben a versenyzők kiharcolták a kvótá(ka)t, abban kötelező indulni.

A riói magyar csapat a válogatók alapján alakul majd ki, három számban – női K-1 500 és 200 méteren, illetve férfi C-2 1000 méteren – már a pénteken kezdődő, ugyancsak Duisburgban sorra kerülő világkupán lezárulhat a válogatás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.