Dombvári Bence triplázott a Maty-éren

Kozák Danuta párjaként megváltotta riói repülőjegyét Szabó Gabriella is.

Lipiczky Ágnes
2016. 06. 11. 17:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harmadik győzelmét szerezte meg ezen a hétvégén Dombvári Bence, aki a csütörtöki négyes siker, valamint a pénteki ezer egyes győzelem után Hufnágel Tiborral K–2 1000 méteren is nyerni tudott. Igaz, ezúttal nem mindent elsöprő fölénnyel nyertek, s erről a táv első részében Gacsal Ákos és Somorácz Tamás párosa, a második felében pedig a Tóth Dávid, Kulifai Tamás kettős gondoskodott. Előbbiek öngyilkos tempót diktálva kezdtek, utóbbiak pedig remekül hajráztak, mégsem tudták megakadályozni Dombvári triplázást.

Hogy mindhárom számban rajthoz tud-e állni az olimpián, azt a következő napokban minden bizonnyal alaposan átgondolja majd a szakvezetés. Tény, a BHSE legjobbja kimagasló formában van, abszolút uralja a hazai mezőnyt.

„Természetesen szeretném a három számot az olimpián, de nem én döntök róla. És az Európa-bajnokságon sem lehet lemodellezni, mert ott az időrend miatt csak párosban és négyesben tudok rajthoz állni” – mondta a finálét követően Dombvári Bence, akinek sorsáról minden bizonnyal csak a moszkvai Európa-bajnokság eredményeinek tudatában születik majd döntés.

Még két olimpiai számot rendeztek szombaton. K–1 200 méteren ismét a győri Horváth Bence nyert, aki párjával, Szomolányi Mátéval vasárnap 11.30-kor küzd meg a riói indulás jogáért a világbajnoki címvédő Tótka Sándor, Molnár Péter duóval.

Női K–2 500 méteren egy új páros, Kárász Anna és Csipes Tamara kísérelte meg a lehetetlent: megszorítani a világbajnoki címvédő Szabó Gabriella, Kozák Danuta párost. Szabóék remekül rajtoltak, s több mint egyhajónyi előnnyel érkeztek a célba, azaz a K–1 500 méteren már kvalifikációt szerző Kozák Danuta után párja is az olimpián érezheti magát.

„Szörnyű volt kivárni ezt a késői rajtot, láttam, hogy már sokan bent vannak a csapatban, és én csak irigykedtem és irigykedtem, de most nagy kő gördült le rólam. Végre vége a horrornak” – mondta Szabó Gabriella, aki a K–1 500 méteren már kvalifikáló Kozákhoz hasonlóan megváltotta riói repülőjegyét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.