Federer rámegy a kilencedikre

A korábbi világelső Wimbledon előtt szeretne nagyot alakítani a német füves pályás versenyen.

B.M.L.
2016. 06. 15. 21:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi világelső Stuttgartban egészen az elődöntőig jutott, ahol két meccslabdája is volt a legtehetségesebb ifjú titán, az osztrák Dominic Thiem ellen, mégis kikapott tőle. Most egyik kedvenc viadalán, a Gerry Weber Openen játszik Halléban, ahol korábban már nyolcszor meg tudta nyerni a tornát. Feltett szándéka, hogy ezúttal kilencedik alkalommal sem talál legyőzőre.

A svájci klasszis úgy érzi, immár kezdi visszanyerni a formáját, és bízik abban, hogy Wimbledonban képes lesz úgy szerepelni, ahogy azt reméli önmagától.

„Újra egészen jól mennek a szerváim, az elmúlt másfél hétben sok ászt ütöttem. Persze van mit javulnom, hiszen még nem találtam meg a tökéletes ritmust. Minden nappal és meccsel közelebb kerülök a célomhoz. Egyre jobban ment a játék, úgy érzem, jó úton vagyok ahhoz, hogy Wimbledonban megint a győzelemért küzdhessek” – nyilatkozta a hallei verseny hivatalos honlapján Federer.

Mindenesetre az első lépést már megtette Halléban is a tizenhétszeres GS-győztes, miután 6:4, 7:6 arányban jobbnak bizonyult a szabadkártyával induló Jan-Lennard Struffnál. A nyolcaddöntőben a tunéziai Málik al-Dzsazírí lesz a következő ellenfele.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.