Megbüntették az MVM Veszprémet

A bírót fellökő szurkoló miatt fizethetnek.

MTI
2016. 06. 09. 19:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az EHF honlapján csütörtökön megjelent fegyelmi döntés indoklása szerint a veszprémieknek azért kell befizetniük 13 ezer eurót (4 millió forint), mert nem tettek meg mindent, hogy garantálják a meccs összes résztvevőjének biztonságát és védelmét. Mint kiemelték, nem volt meg a minimális, egyméteres távolság az elektromos reklámtábla és a lelátó első sora között, az egyik drukkernek ezért volt lehetősége a mérkőzés hajrájában fellökni a játékvezetőt.

Az indoklásban hangsúlyozták: a klubok felelősséggel tartoznak szurkolóik viselkedéséért, és rendkívül rossz képet fest a sportágról, hogy a játékvezető testi épségét veszélyeztető incidens éppen a legrangosabb, a média és a nézők részéről is kiemelt figyelemmel kísért kontinentális sorozatban történt.

A klubnak hét nap áll rendelkezésére a fellebbezésre.

A Veszprém Handball Team Zrt. május 2-án közleményben tudatta, hogy a videofelvételek alapján eljárást és a jogszabályban meghatározott maximális idejű kitiltást kezdeményezett a drukker ellen, aki az incidenst okozta. „Amint a rendőrség és a mérkőzés szervezője által vezetett eljárások véget érnek, az elkövető ellen a jogszabályban meghatározott maximális, négyéves kitiltás fog érvénybe lépni minden hazai, általunk szervezett sportrendezvényről” – állt a közleményben.

A rendőrség garázdaság miatt indított nyomozást a tapolcai illetőségű férfival szemben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.