Meglepetés: kikapott az ezüstnégyes

Vereséget szenvedett a Kammerer Zoltán vezérelte csapathajó, de még vannak kérdőjelek Rio szempontjából.

Lipiczky Ágnes
2016. 06. 09. 17:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bombameglepetés született a Maty-éren. Vereséget szenvedett ugyanis az elmúlt évek világversenyein rendre dobogón záró Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összetételű kajaknégyes. A csapatot a vasasos Kugler Attilával kiegészülő honvédos egység, vagyis Hufnágel Tibor, Dombvári Bence és Ceiner Benjámin győzte le, méghozzá jó fél hajóval.

Noha a férficsapathajók számára egy válogatót írtak ki, még nem tekinthető biztos riói indulónak ez a négyes, hiszen a szakmai vezetés a június végi moszkvai Európa-bajnokság eredményétől teszi függővé, hogy lezárja a válogatást, esetleg újabb fordulót ír ki a négyeseknek.

Az idei olimpiai válogató egyik meglepetésembere Dombvári Bence, aki tavalyi drogügye miatt nem versenyzett, s pihenőidejét arra használta, hogy minél jobban felkészüljön a 2016-os idényre. Ez olyannyira sikerült neki, hogy az első válogatón egyesben és Hufnágel Tiborral párosban már bezsebelt egy-egy győzelmet, most a négyes tagjaként is győzött, s a hétvégén újabb siker esetén realizálhatja riói álmait.

Még az is megeshet, hogy három számban is indulási jogot szerez, kérdés, lehetséges-e élni mindhárom számmal.

– Ez még a jövő zenéje. Egyelőre örülök a négyes sikerének, amire őszintén szólva nem igazán számítottunk. Ebben az összeállításban mindössze háromszor edzettünk együtt, de ha egy négyes jól működik, nem kell vele sokat bíbelődni. Örülök, hogy végre csapathajóban is sikerült nyernem, mert ezzel régi álmom vált valóra – mondta Dombvári Bence.

Hogy Kammerer Zoltán álma, vagyis a hatodik olimpián való indulás megvalósul-e?

– A hétvégén ezen leszek. Egyesben és párosban is meghajtom magam, bár utóbbival a négyes miatt most nem sokat foglalkoztunk. Hogy mi történt? Igazából semmi. Nem találok kifogást, hiszen technikailag és taktikailag is azt hoztuk, amire képesek vagyunk. Volt egy erősebb csapathajó nálunk, és ezt el kell fogadni – mondta Kammerer Zoltán.

A Rióba utazó csapat végleges összetétele a június 24–26-án sorra kerülő Eb után válik véglegessé. A magyaroknak tizenhét kvótájuk – nyolc férfikajakos, öt női kajakos és négy férfikenus – van az augusztusi ötkarikás játékokra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.